kamerarendszer

2020.03.03. 15:30

Kamerarendszert építenek ki Kisszékelyben

Brunner Mónika

új térfigyelő kamerák a Hősök terén

Forrás: MW

Fotó: Laufer László

Folytatódik a kamerarendszer kiépítése Kisszékelyben. Lassan halad a munka, az elmúlt két évben mindössze két kamerát tudtak felszerelni belterületen.

– A munkákat egyrészt az lassítja, hogy saját forrásból valósítjuk meg a kiépítést, mivel nem találtunk megfelelő pályázatot – tájékoztatott az okokról Pajor Ágnes polgármester. – Amellett a kamerák felszerelését hosszadalmas folyamat előzi meg. Szükség volt például az áramszolgáltató engedélyére, majd tervdokumentációra egy arra jogosult tervezővel, hogy a villanyoszlopokra fel lehessen helyezni a kamerákat. Az antenna templomtoronyban való elhelyezéséről pedig az egyházzal kellett egyeztetni. Két év alatt két kamerát tudtuk felszerelni, de még hármat szeretnénk, azok is a főutcát pásztáznák – tette hozzá a polgármester.

Pajor Ágnes azt is elmondta, hogy egy rendszám felismerővel ellátott kerülne a falu elejére, egy egyszerű a település alsó részébe, mert ott néha történik egy-egy nem kívánt eset, valamint egy ugyanolyan a helyi óvoda régi iskolai részéhez.

Az önkormányzati hivatalnál már elhelyeztek egyet, a másik a Vadkerti elágazáshoz, a helyi strand környékére került, mivel ott előfordult már betöréses. Az elágazásnál lévő kamera panoráma felvételeket is készít, ráadásul az önkormányzatnak nem került pénzébe. Egy fiatalembertől kapták, aki házat vásárolt a településen.

A képfelvételeket az önkormányzati hivatalban csak az arra illetékesek, a polgármester, a jegyző, a rendőrség munkatársai tekinthetik meg.

– Legjobb lenne, ha ezek a jelek rögtön a rendőrséghez futnának be, de tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy arra nincsenek meg a technikai és a személyi feltételek. Így is hasznosak ezek a kamerák. A múlt évben például valakinek a hivatalunk melletti bolt ablakából vitték el az otthagyott pénztárcáját. Visszanéztük a felvételeket, amelyeken látható volt a tettes. Kisszékelyben általában jó a közbiztonság, de szeretnénk, ha ez így is maradna. Sokan építkeznek nálunk, örülünk, hogy vonzó a falu, ezért igyekszünk gondoskodni arról, hogy a helyiek biztonságban érezzék magukat – tette hozzá Pajor Ágnes.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában