Folytatják az akciót

2020.03.29. 18:10

Mentősöknek és buszsofőröknek főztek babgulyást

Budavári Kata

2020.03.28 Szekszárd, Egy jól megszervezett jótékonysági étel főzést és étel osztást szervezett egy szekszárdi facebookon alakult csoport. Összefogás a városunkért. A csoport anonim ezért nem szeretnének nevet társítani sem képekhez, sem az adományokhoz. Sok sok ember munkája és felajánlása mind ez. Fotó: Makovics Kérnél

Fotó: Makovics Kornél

Egy új szerveződés, az Összefogás Városunkért civil szervezet és a Szekszárdi Városvédők akciójához igen sok támogató csatlakozott, tudtuk meg Szabó Balázstól, a városvédők elnökétől. Amíg a veszélyhelyzet tart, minden szombaton százötven adag ebédet főznek a mentőállomáson dolgozóknak, buszsofőröknek és más közfeladatot ellátóknak.

Most szombaton babgulyás készült, a szakács Korcsmár Tamás volt, a főzés helyszíne pedig a Séd Söröző. Szabó Balázs elmondta, akciójuk az „értetek, akik értünk” elnevezést kapta.

Az ügy mellé állt Ács Rezső, Szekszárd polgármestere is. A kenyeret a Tesco áruház igazgatója, Szabó Balázs biztosította, az alapanyagot pedig a szervezőkön kívül az Alisca Bau Zrt. és a Dózer 2004 Kft.

A városvédők elnöke szerint nagy öröm, hogy az Összefogás Városunkért civil szervezettel több közös céljuk is van, így valószínű, hogy nem ez lesz az utolsó közös projektjük. Az összefogással egy álom valósult meg, hiszen mint a vezető elmondta, szervezetük szerint a közélettel foglalkozni nemcsak jog, hanem kötelesség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában