Sokfelé jártak, pedig tudták, hogy fertőzöttek

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy 28 éves szekszárdi férfinak, akit rokona hozott haza Németországból, ahol egy üdülőközpontban dolgozott pincérként – számolt be róla a Borsonline. Amint elterjedt a férfi környezetében, hogy fertőzött van közöttük, pánik tört ki. A cikk azt is írja, hogy hétfőn kisebb gyülekezet alakult ki a család házánál, ezért ők a rendőrség segítségét kérték, akik biztosították a helyszínt. Az egyik szomszéd szerint lincshangulat volt, meg akarták verni és elüldözni otthonából a férfit, erősítették meg a Bors értesülését több helyről is, köztük egy helyi köztiszteletben álló polgár.

Lapunk is utánajárt az értesülésnek. Egy általunk biztosnak ítélt forrás azt mondta, ő úgy tudja, nem Németországból, hanem Angliából tért haza két férfi Szekszárdra a külföldi munkából úgy, hogy koronavírussal fertőzöttek. Ő nem tud lincshangulatról, szerinte legfeljebb hangos szóváltás történhetett. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy a két Angliából fertőzötten hazatért férfi tudomása szerint sokfelé járt a városban, ráadásul mások is laknak velük egy háztartásban.

Megkerestük a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot is, kérdéseinkre várhatóan holnap érkezik válasz. A kapitányság szóvivője a Borsnak nem erősítette meg értesülését, de mint ismert, nem is adhatnak ki ezzel kapcsolatban pontos adatokat. Csak annyit közöltek a lappal, hogy a hatályos kormányrendeletek szabályozzák a veszélyhelyzetből adódó feladatokat, és hogy a rendőrség eddig is megtett és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a közrendet és a közbiztonságot fenntartsa.

Frissítés!

Az üggyel kapcsolatban Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a Bors magazinban leírt információk nem felelnek meg a valóságnak. Nem történt Szekszárdon olyan rendkívüli esemény, amely miatt a kapitányság munkatársainak bárkit is őrizniük kellene.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában