Tamási

2020.03.24. 15:00

Változás az építési hatósági ügyekben

Brunner Mónika

Az idei év március elsejétől a Tolna Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához kerül át valamennyi építésügyi hatósági eljárás Tamásiban. Ahogy részletezték: építési, bontási, fennmaradási, használatbavételi engedélyezések, jogutódlás és használatbavétel tudomásulvétele, engedély hatályának meghosszabbítása, hatósági bizonyítványok kiállítása és kötelezési eljárások, beleértve a folyamatban lévő eljárásokat is.

Mindezek ugyanis eddig a város jegyzőjéhez, mint elsőfokú építésügyi hatósághoz tartoztak. A változásról a város hivatalos honlapján tájékoztatták a lakosságot. Mint írták, a Tamási járást tekintve az ügyintézés a Tolna Megyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatal épületében lehetséges.

A településképi bejelentési és véleményezési eljárások ügyében változatlanul a műszaki hatósági csoporthoz lehet fordulni, illetve továbbra is a polgármesteri hivatal látja el a telekalakítási szakhatósági ügyekkel és a rendeltetésmódosítási engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában