Bátaszéken nincs fertőzött, de van, aki karanténban van

Mauthner Ilona

Forrás: TN archív

A város polgármestere, dr. Bozsolik Róbert, még a húsvéti ünnepek előtt egy közleményben hívta fel a helyiek figyelmét arra, hogy csak alapos indok – bevásárlás, munkavégzés – miatt hagyják el az otthonukat. Felhívta a bátaszékiek figyelmét arra is, hogy használjanak szájmaszkot, kesztyűt ha ügyeik intézése miatt arra kényszerülnek, hogy el kell menni otthonról.

Dr. Bozsolik Róbert kérdésünkre elmondta, egyelőre a járvány megelőzése, terjedése, annak lelassítása a legfontosabb. Bátaszéken nincs fertőzött, sőt karanténban is csak néhányan vannak, akiket egészségügyi okokból megfigyelnek, tehát a betegség még nem bizonyított.

Az emberek hangulatán nem nagyon látszik, hogy tartanának a koronavírustól, a többség nem használ se maszkot, se kesztyűt. A város utcáin a gyalogos forgalom se visszafogott, úgy tűnik a kijárási korlátozást sokan nem veszik komolyan.

Az üzletek viszont korrekt módon betartják az utasítást, így délelőtt 9 és 12 óra között az idősebb korosztály vásárolhat, ez jellemző a gyógyszertárakban is.

Bátaszéken sok a mezőgazdasági vállalkozó, szőlész, borász, így az idénymunkák rendben zajlanak, ami járványügyi szempontból nem okoz veszélyt, hiszen szabadban, egymástól megfelelő távolságra végzik a növényvédelmi munkákat.

Az önkormányzat is végzi a maga feladatát, fertőtlenítik a közterületeket, a buszmegállókat, járdákat. Az önkormányzati képviselők átnézték a város költségvetését, hogy mit, hogyan lehetne átcsoportosítani, hiszen számolni kell azzal, hogy a bevétel kevesebb lesz az idén, a kiesett adók miatt, illetve nem tudni előre, hogy mekkorák lesznek a védelmi költségek, mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester.

Borítóképünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában