döntött a polgármester

2020.04.03. 07:30

Nem nőnek a szociális ellátás díjai Tolnán

Nem változnak a szociális alapszolgáltatások díjai az elmúlt évhez képest Tolnán – döntött Appelshoffer Ágnes polgármester.

Steinbach Zsolt

A helyi szociális rendelet alapján az idősek nappali ellátása étkeztetés nélkül ingyenes maradt. (A koronavírus- járvány miatt március 13-tól a tolnai és a mözsi idősek klubja is zárva tart átmenetileg.)

A szociális étkeztetés díjai szintén nem változtak: 690 forintot kell fizetni az ebédért, szállítással együtt 920 forintot. (Ez az ellátás nem tévesztendő össze a járványhelyzet miatt márciusban bevezetett, nem szociális alapú ebédszállítással, amelyet 70 éven felüliek és karanténban lévők vehetnek igénybe. Ennek díja a városban 1100 forint/adag.)

A házi segítségnyújtás keretében a személyi gondozás (ápolás, gondozás) díja 100 Ft/óra maradt. A szociális segítésért (pl. háztartási segítség) naponta 600 forintot kell fizetni.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás díja a szociálisan rászorultak részére napi 50 forint maradt, a nem rászorulóknak változatlanul 185 forintot kell fizetniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában