Nem vész el a piac, csak átalakul

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Bár többeket érzékenyen érint a szekszárdi piaci árusítás korábbi formában való megszüntetése, bizonyára ők sem szerették volna, ha maguk, rokonaik vagy bárki más ott, a tömegben elkapja a koronavírust, s ennek az önkormányzat sem vállalhatta a kockázatát, reagált Ács Rezső szerdai sajtótájékoztatóján a piac bezárását ért kritikákra. A városvezető szerint jó áthidaló megoldást találtak azzal, hogy a belvárosban szétszórva engedélyezik a termelők számára a közterületeken való árusítást, amely nem csupán a szerdai és szombati napokra korlátozódik, hanem minden napra, s reggeltől estig érvényes. Az ötlet sikerességét bizonyítja, hogy a termelők közül már többen igényeltek és kaptak is engedélyt. Az önkormányzat további huszonegy közterületi árusító helyszínt jelölt ki, melyek egy részére már érkeztek is foglalási igények. A vásárlók tájékozódásának könnyítésére készítettek a jelenlegi helyekről egy térképet is, amit a polgármester bemutatott a városháza dísztermében. Hozzátette, ez megtalálható Szekszárd honlapján, s folyamatosan frissítik.

Ács Rezső szót ejtett arról is, hogy az Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakció felhívására egy cég nagy mennyiségű tiszta szeszt adományozott a városnak, amelyből egy helyi borászatban kézfertőtlenítőt készítenének. A polgármester szerint ez aggályos lehet, mivel jövedéki termékről van szó, ráadásul – mint arra egy igazságügyi szakértő felhívta a figyelmét – az alkohol robbanásveszélyes anyag, a gyártásra, forgalomba hozatalra szigorú szabályok vonatkoznak. A városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat csak engedéllyel rendelkező forrásból vásárol kézfertőtlenítőt.

Borítókép: Ács Rezső polgármester, kezében a térképpel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában