sorozat

2020.05.27. 11:30

Az első részben Kocsis Imre Antal szerepel

Közismert szekszárdi embereket kért fel arra a Szekszárd a Mi városunk Mozgalom, hogy egy filmsorozatban mondják el érzéseiket, emlékeiket szeretett városunkkal kapcsolatban.

TN

Forrás: MW

A többségükben még vágás alatt álló filmfelvételekben megszólalnak tanárok, sportolók, vállalkozók, a segítő szakmák képviselői.

– Rövidfilmjeinken keresztül azt szeretnénk bemutatni, hogy a közélet nem más, mint mindannyiunk közös élete, ami együtt formálódik ezen a csodás tájon. Mindennapjainkat akaratunk ellenére átszövi, sőt időnként megmérgezi a politika, elfeledtetve velünk azokat a dolgokat, amelyek összekötnek bennünket – állítják közleményükben. Az első film, amelyben Kocsis Imre Antal, Szekszárd korábbi polgármestere beszél kötődéséről a városhoz, már látható a Facebookon.

A szervezet elsődleges célja a szekszárdiak társadalmi részvételének fokozása, valamint a város fejlődésének elősegítése. Mivel szeretnék a megyeszékhely lakóit bevonni a közéletbe, ezért rendszeresen, ellenőrizhető módon megkérdezik őket a fontos ügyekről.

A mozgalom, közlésük szerint, minden szekszárdi számára elérhető, akár személyesen, akár az online térben, munkájukról, tevékenységükről transzparens módon közzétesznek minden adatot. A kiemelt közügyekben fórumokat szerveznek, átfogó és tematikus közvélemény-kutatásokat indítanak, az eredményeket pedig kiértékelik, és „kozmetikázás” nélkül a szekszárdiak és a döntéshozók tudomására hozzák. Tematikus klubot, rendezvénysorozatot indítanak a közérdeklődésre számot tartó témákban, de fontosnak tartják, hogy ápolják hagyományaikat, kulturális örökségüket: a város közösségei számára fontos évfordulókat, emléknapokat méltóképpen megünnepeljék.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában