szakmai vélemény

2020.05.20. 20:00

Bejárták a rendelő egyik lehetséges új helyszínét

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere megvizsgáltatta a városi főépítésszel azt a két helyszínt, amelyekre Zaják Rita, a szociális bizottság vezetője, az ÉSZ képviselője tett javaslatot a Szabó Dezső utcai rendelő építkezés kiváltására. A városvezető szerdán délelőtt ismertette a szakmai véleményt.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egyik Zaják Rita által javasolt helyszínen, az Alisca utcában, az Allende utca feletti zöld területen ismertette Ács Rezső a főépítész által leírt szakmai véleményt. Zaják Rita a Szabó Dezső utcai rendelőépítéssel kapcsolatos egyeztetésen vetette fel, hogy két másik területet is meg kellene vizsgálni. Az egyik a Penny áruház mögött található, a másik az Alisca utcában.

A főépítész nem foglal állást abban a kérdésben, hogy melyik helyszínt kellene választani, ugyanakkor leírja, hogy mindkét esetben módosítani kellene a rendezési tervet, a területeket át kellene minősíteni, világítást, járdát kellene építeni, valamint a már meglévő engedélyes tervet módosítani, esetleg teljesen újat készíteni. Mindkettő esetében igaz, hogy a buszmegállók kétszáz-kétszázötven méterre vannak, és jelenleg egyik helyszín megközelítése sem egyszerű.

Az Alisca utcában körülbelül harmincmillió forintért utat kellene építeni. Itt és a Béri Balogh Ádám utca 77. mögött is a területen lévő földkábelek áthelyezése több millióba kerülne, ez utóbbi helyszínnel kapcsolatban azt is tudni lehet, hogy csak a zöldterület átminősítése és használhatóvá tétele négy hónapot venne igénybe. Ács Rezső szerint félő, hogy a helyszínváltás a források elvesztéséhez vezet.

Zaják Rita a helyszínen amellett érvelt, hogy további lehetőséget jelenthet, ha az önkormányzat megvásárol egy családi házat, és azt alakítja át. A vételhez, amelyre csupán az összköltség két százalékát lehet fordítani, a szükséges pénzt szerinte más forrásból, például a szőlőhegyi óvoda építésének költségvetéséből el lehetne vonni. Az Alisca utcában szintén megjelent Murvai Árpád és Illés Tamás ÉSZ képviselők azt hangsúlyozták, hogy a Szabó Dezső utcai helyszín közvetlen közelében élők tiltakozását nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában