korlátozások lazítása

2020.05.19. 09:30

Látszik a lazítás, egyre többen sportolnak

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A vidéki korlátozások lazításának már van szemmel látható következménye Sióagárdon, egyre többen sportolnak például a nemrégiben felújított focipályán. Gerő Attila polgármester a lehetőségre a helyi televízióban is felhívta a település lakóinak figyelmét, és sportolásra buzdította őket. Elmondta, hogy a nagy futballpályán edzéseket is lehet tartani.

A polgármester szót ejtett az önkormányzati fejlesztésekről is. Eszerint folytatódott a falu központjának korszerűsítése, szépítése. Felújították a templom toronyóráját, lényegében új a szerkezet és kicseréltették a számlapot. A harangszó a településvezető szerint nem csupán az idő múlását jelzi, hanem sokkal több ennél, épp ezért nagy a jelentősége annak, hogy rendbe tetették. Elmondta, hogy negyedkor egyet, félkor kettőt, háromnegyedkor hármat kondul a harang, minden egész órában a négy negyedet jelző négy kondítás után annyit üt a toronyóra, ahány óra van. A harang az esti órákban elhalkul.

Sióagárdon korábban meggátolták a templom felvizesedését, van világítás, továbbá megoldották a hangosítást és ülésfűtést alakítottak ki. Amennyiben lehetőség lesz rá, az épületet tovább szeretnék korszerűsíteni.

Szintén a központban elkészült a játszótér megvilágításának kiépítése, az önkormányzat arra vár, hogy az E.ON bekapcsolja a rendszerbe, azaz a főkábelt rákösse a hálózatra.

Gerő Attila szerint a község belső parkjára még egy kisváros is büszke lehetne, olyan szép. Itt találhatók a háborús emlékművek, a játszótér és egy szobor, valamint a templom szintén itt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában