Fősővárosi Kör

2020.05.21. 12:30

Megtöltött egy szobát az összegyűjtött adomány

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött fotó

Jelentős összegű adományt sikerült összegyűjtenie a Szekszárdi „Fősővárosi” Körnek. Mintegy hetven felsővárosi család a tagjuk, az interneten a tagságuk hétszáz fölötti, de van érdi és a megyeszékhelyből Ausztráliába költözött egykori alapító tagjuk is. Szollár Zoltán elnök tájékoztatása szerint, hatalmas, feledhetetlen élményen vannak túl, nem hitte volna, hogy ennyi jó ember lakik a környékükön.

A kör tagságával egyetemben a múlt héten azzal szembesültek, hogy csak tartós élelmiszerből több száz kilogramm gyűlt össze, nem beszélve a rengeteg édességről, a tisztálkodási szerekről, a több doboz gyermekjátékról, társasjátékokról, a sok-sok zsák ruháról, sőt televíziókról, biciklikről. A felajánlott adományok végül egy egész szobát megtöltöttek, az önkéntesek délelőttje a pakolással telt, majd azzal, hogy a még aznap délután érkezett holmiknak is helyet találjanak.

Az adományok eljuttatásában is segítettek, s aztán később emlegették a megható pillanatokat: amikor gyerekek rohantak feléjük és vették ki a kezükből a szatyrokat, vagy amikor több rászorulónak elcsuklott a hangja, de voltak, akik el is sírták magukat. A felajánlásokat az egyedülálló szülőknek juttatták el, több zsák ruhát a Humánszolgáltató Központhoz vittek.

– Ez a sokadik akciónk volt, vettünk már részt városi programok segítésében, vannak szemétszedési akcióink, de ez az első jótékonysági gyűjtésünk. A Felsővárosban lakók közösséget szerető emberek, sok alkotó, kézműves, festő él itt, nekik is és mindannyiunk számára fontos, hogy fejlődjön a környék, ezt próbálja segíteni a kör. Még egy kis közösségi helyünk is van a Bocskai utcában – mondta Szollár Zoltán.

A felsővárosiak közös története egy százéves fotó megtalálásával kezdődött, amelyről kiderült, volt már ilyen kör a Felsővárosban, így, a múltjukkal együtt jövőre lesz százéves az öt éve újraalakult társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában