Mutatjuk a Tolna megyei szűrővizsgálatok időpontjait

TEOL

Budapest, 2020. május 1. Reprezentatív koronavírus-szûrõvizsgálat (Covid-19) a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten 2020. május 1-jén. Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szûrõvizsgálatba kezdett a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképzõ. A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedésérõl és a koronavírussal fertõzöttek valós számáról. A tesztelésen a KSH által kiválasztottak vesznek majd részt "meghívásos alapon", az ország egész területérõl, 14 év felett, minden korosztályból, és valamennyien "magánháztartásban" élõk. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint arról már beszámoltunk, Magyarország négy orvosképző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem – a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve folytatja a H-UNCOVER klinikai vizsgálatot.

A csaknem tizennyolcezer ember bevonásával zajló, „meghívásos” kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét, hiszen a naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében.

A Pécsi Tudományegyetem tájékoztatása szerint, a következő négy napban az alábbi helyszíneken és időpontokban vehető igénybe a szűrővizsgálat a tesztelésre behívott lakosok számára.

Balassa János Kórház Szakorvosi Rendelőintézet

7100 Szekszárd, Béri Balogh Ádám u. 5.

Időpont: 2020. május 13-15. szerda-csütörtök-péntek (7-14 óra között)

Paksi Gyógyászati Központ Gyógyfürdő épület Bőrgyógyászati Szakrendelés

7030 Paks, Táncsics Mihály u. 13.

Időpont: 2020. május 13. szerda (9-16 óra között)

Dombóvári Kórház Rendelőintézet Tüdőgondozó

7200 Dombóvár, Kórház u. 39-41.

Időpont: 2020. május 11. és május 14. hétfő és csütörtök (mindkét nap 9-16 óra között)

Aki a behívott lakosok közül otthonában kívánja a szűrővizsgálatot igénybe venni, május 14-én 16 óráig jelezheti a 30/143-9844 telefonszámon.

Tolna megyében húsz településen végeznek teszteket, a bátaszéki szűrésről ITT írtunk részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában