koszorúzás

2020.06.01. 18:00

A háborúk hőseire, kitelepítettekre emlékeztek

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Megtartotta a magyar hősök emlékünnepét Szekszárd vasárnap, az I. és a II. világháborús emlékműnél. A koszorúzással egybekötött kegyeleti megemlékezésen mintegy hetven polgár jelent meg. A város alpolgármestere, Gyurkovics János emlékező beszédében úgy vélekedett: nincs értelmes háború, értelmes harc ember és ember között. Ezt Gyurkó Donát Sámuel metodista lelkész egyházi áldása követte.

Szekszárdon Gyurkovics János mondott beszédet (Fotó: Mártonfai Dénes)

Közreműködött a Magyar Nemzetőrség Országos Szövetségének Katonai Hagyományőrző Tagozata és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Szekszárdi Szervezete. Az emlékezés, a tisztelet és a hála koszorúit, virágait először az I., azután a II. világháborús emlékműnél helyezték el közösen.

Bonyhádon koszorúzott Potápi Árpád János és Szabó Tibor (Fotó: Makovics Kornél)

Bonyhádon minden évben Pünkösdhétfőn emlékeznek a felvidéki kitelepítésekre. A ma délelőtt tartott találkozón felvidéki településeken élő magyarok, a második világháború után kitelepítettek és leszármazottaik vettek részt, akik közösen emlékeztek és koszorúztak, többek között a város nevében Szabó Tibor alpolgármester, illetve Potápi Árpád János államtitkár, országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában