évkönyv

2020.06.21. 13:00

Cambridge elit egyetemén is tanul garays diák

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A 2017–2018-as, szám szerint a 122. tanév legfontosabb eseményeit összegezve az eddigi legvaskosabb évkönyvét adta ki a Szekszárdi Garay János Gimnázium. Nem kevesebb mint 377 oldalon át lehet megtekinteni azt az elkötelezett munkát, ami a patinás Alma Mater jellemzője.

Heilmann Józsefné igazgató a kötet elején található köszöntőben számos érdekességet ajánl az olvasók figyelmébe. A lapokon olyan különleges történetek, kimagasló eredmények sorjáznak, melyek joggal emelik a gimnáziumot az ország jeles középiskolái közé.

„Sikerült tovább erősítenünk kapcsolatainkat a partneriskolákkal, az évközi találkozóknak se szeri, se száma, legyen szó földrajz, történelem vagy matematika tehetséggondozó táborról, kosárlabdakupáról vagy a Határtalanul programról. Olasz diákokkal dolgoztunk együtt természettudományos projektben, először Szekszárdon, majd pedig Dél-Olaszországban. A tanévben kiemelt szerepet kaptak egykori tanáraink, diákjaink. Nyugdíjas garaysta pedagógusunkat köszönthettük kiállítása alkalmából. Ritka – 71 éves – érettségi találkozó részesei lehettünk.

Igen, sokat gazdagodtunk emberi kapcsolatokban, s ez a ma világában legalább olyan fontos, mint a kiváló eredmények. Közben épültünk és szépültünk is” – olvasható a köszöntőben.

Jellemző, hogy a versenyeredmények felsorolása tizenkét oldalt tesz ki, a diákok a tantárgyak mellett művészeti és sport területen is öregbítették az iskola jó hírét, országra szóló eredményekkel. Csontos Gábor az érettségi után meg sem állt a Cambridge-i egyetemig, így ő a második garaysta, akit befogadott a nyugati világ elit létesítménye.

Színes fotók az élményekről

A Heilmann Józsefné és Mészáros Ferenc szerkesztésében kiadott évkönyv végén huszonnyolc oldalas színes melléklet található. A fotók tarka képet adnak a belföldi és határon túlra tett osztálykirándulásokról, a sítáborról, a Helikoni ünnepségről, a szalagavatóról, a ballagásról, mindazon eseményekről, melyek életre szóló élményt jelentenek valamennyi mostani és egykori garaysta számára.

Borítókép: Heilmann Józsefné a 2017–2018-as évkönyvvel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában