Hőgyész

2020.06.26. 10:00

Megteremtik a méltó búcsú feltételeit

Brunner Mónika

Elkezdődött a település ravatalozójának felújítása, a legsürgősebb munkákat azonnal elkezdik. Erről Máté Szabolcs polgármester tájékoztatott hivatalos Facebook-oldalán. Ahogy írta, rendet kell tenni, pótolni többek között a harangkötelet, ablakokat, drapériákat, hogy méltó környezetben búcsúzhassanak a halottaiktól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a ravatalozó visszakerült az önkormányzathoz, miután a plébániahivatal és az előző polgármester, mint egyéni vállalkozó között kötött szerződés felmondási ideje június közepén lejárt, valamint a plébániahivatal átadta a községnek a temető üzemeltetését, a sírhelymegváltásokat, -nyilvántartást. Az önkormányzat május elsejével szerződött a Panteon Kegyeleti Kft.-vel. A polgármester a döntést azzal indokolta, törvényi kötelességük a köztemető fenntartása, de nincs elég alkalmazottuk, és speciálisan képzett szakemberük, hogy a feladatot saját hatáskörben ellássák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában