Rászorulók kaptak élelmiszercsomagot Tolnán

Steinbach Zsolt

2020.06.11 Tolna, Tolnán a Családsegítő Központ munkatársai ajándékcsomagokat adtak a rászorulóknak. A képen Toba Júlianna kapja a csomagot Tolnai Lakos. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

– Engem május 7-én bocsátottak el a munkahelyemről, ahol öt éve dolgoztam. Négy iskolás gyereket nevelek egyedül, munkanélküli segélyt még nem kaptam, úgyhogy nagy segítség ez a csomag most nekünk – magyarázta Julianna csütörtök délelőtt a Tolnai Családsegítő Központ udvarán. Ő egyike annak a 33 tolnainak, akik a járvánnyal összefüggésben veszítették el munkájukat, és akik részesültek a családsegítő központ és több civil szervezet által szervezett jótékonysági akcióban összegyűjtött adományokból.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Tolnai Háló Közalapítvány, a Civil Voks Tolnai Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt Tolnai Egyesülete, a Tolnai Plébánia Karitász csoportja, a Mözs-Tolnai Református Nőszövetség, illetve a családsegítő központ által lebonyolított akcióban több mázsányi tartós élelmiszer és tisztítószer gyűlt össze. Az adományozók között voltak magánszemélyek, helyi vállalkozók, illetve az akciót lebonyolító civil szervezetek tagjai, de érkezett adomány a Vöröskereszt megyei és a Karitász pécsi szervezetétől is.

A szervezők által összeállított csomagokat csütörtökön és pénteken adták át a családsegítő központban.

A megsegítettek helyzete egyszerre nagyon hasonló, de különbözik is. Beszéltünk gyermeket váró, táppénzen lévő fiatalasszonnyal, akinek a párja épp aznap kezdett volna dolgozni egy nagy tolnai üzemben, amikor ott bejelentették a járvány miatti létszámleépítést.

Egy anya a felnőtt gyermeke nevében vette át a csomagot, mert a nemrég munkanélkülivé vált lánya szégyellte, hogy segítségre szorul. Abban a családban heten laknak egy háztartásban, úgyhogy az édesanya szerint gyorsan el fog fogyni az adomány, de nekik ez is segítség.

Egy fiatalember számára igazi meglepetés volt a csomag. Nem ő jelentkezett, a főnöke adta le a nevét a családsegítő központnak. Bár az ő munkahelye nem szűnt meg, dolgozni viszont az utóbbi időben nem tudott, mivel másfél hónapos, szívbeteg kislányukat már háromszor műtötték, és van egy kétéves is, akire vigyáznia kellett. – Ebben a helyzetben minden segítség elkél, nagyon jól jött ez a csomag – mondott köszönetet a fiatal apa.

Borítóképünkön. Élelmiszert és tisztítószert tartalmaztak a csomagok, amelyeket a családsegítő központ és civil szervezetek gyűjtése nyomán állítottak össze

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában