Völgységi Önkormányzatok Társulása

2020.06.24. 15:30

Tájékoztatást adtak a veszélyhelyzetben hozott döntésekről

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött kép

– Szívből örülök annak, hogy a vírushelyzet miatt – sajnos elmaradt – márciusi és májusi ülés után ma ismét találkozhatunk, a hosszabb kényszerszünet után folytathatjuk a közös munkát – ezekkel a szavakkal üdvözölte a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) polgármestereit és jegyzőit Filóné Ferencz Ibolya. A társulás elnöke, Bonyhád polgármestere a Mőcsényben kedden tartott tanácskozáson hozzátette: a járvány alatt sem lett kevesebb a teendő. Sőt, más jellegű, előre nem tervezett feladatokból bőven kijutott minden településnek. Az alkalmat megragadva megköszönte valamennyi polgármester együttműködő segítségét.

A gyűlésen hét napirendi pontot tárgyaltak a vezetők – valamennyinek zöld utat adtak a szavazatukkal. Többek között tájékoztató hangzott el a veszélyhelyzetben hozott döntésekről, elfogadták a társulás 2019. évi zárszámadási rendeletét és a belső ellenőrzési jelentést is.

A Völgységi Önkormányzatok Társulását 2004. június 23-án hozta létre a bonyhádi térség 19 önkormányzata Völgységi Többcélú Kistérségi Társulás néven. Két további települési önkormányzat 2005. májusában csatlakozott a szervezethez, mely így akkor 21 településsel, teljes térségi lefedettséggel rendelkezett. A VÖT-nek 2014. november 7-től Filóné Ferencz Ibolya a megválasztott elnöke.

A szervezet az elmúlt tizennégy évben folyamatosan, változó tartalmú feladatellátással működött. Ma a bonyhádi járás 25 településén 19 kormányzati funkciót és számos, az önkormányzatok számára fontos feladatot lát el önkéntesen.

Borítóképünkön: Települési polgármesterek és jegyzők a mőcsényi községházán tartott tanácskozáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában