tanulmányi kirándulás

2020.07.01. 07:00

A szekszárdi borvidék ízeibe is belekóstoltak

Egyetemi hallgatók tettek kétnapos tanulmányi kirándulást Szekszárdra. Mindannyian hazánk legnagyobb agráriummal foglalkozó egyetemi diákszervezete, a Corvinus Agribusiness tagjai.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem száraz szakmaiságra, hanem a valóságra voltak kíváncsiak azok az egyetemisták, akik a Corvinus Agribusiness elnevezésű diákszervezet tagjaként két napot töltöttek Szekszárdon. Kövesdi Lilla alelnök, szervező azt mondta, szakmai kirándulásuk célja, hogy a résztvevők lássák a gyakorlatot, közben pedig olyan közösséget formálnak, amely egy irányba halad.

A hétfői és keddi program másik szervezőjétől, István Gábortól megtudtuk, minőségi program összeállítására törekedtek, fő szempont volt, hogy a résztvevők megismerkedhessenek olyan szekszárdi cégekkel, amelyeknek tevékenysége összefügg az agráriummal. Továbbá belekóstolhassanak a neves szekszárdi borvidék ízébe és hangulatába. Így aztán a kirándulásnak a bor- és kávékóstoló ugyanúgy fontos eleme volt, mint a cégbemutató. Mivel a szervezet tagjai között nagy számban vannak vidékfejlesztési agrármérnöki szakos hallgatók, így különös jelentőséggel bírt a helyi vállalatok és egy vidékfejlesztési program által is támogatott beruházás megismerése.

A 2014-ben alapított Corvinus Agribusiness hazánk legnagyobb agráriummal és agrárgazdasággal foglalkozó egyetemközi diákszervezete, amelynek célkitűzése az agrárterületen tanuló, valamint az agrárszektor iránt érdeklődő egyetemi hallgatók oktatása, a tanultak bemutatása a gyakorlatban, valamint a tagok megismertetése a legújabb üzletági trendekkel és technológiai újításokkal. Fontos továbbá egy olyan szakmai és egyben baráti közösség létrehozása, ahol különböző agráregyetemeken tanuló diákok megosztják egymással látásmódjukat, tapasztalataikat és ahol így hosszú távú, értékes kapcsolatok születnek. A tagok fejlődését előadások, kurzusok, konferenciák és tanulmányutak szervezésével segítik, illetve a vállalati partnerekkel közösen folytatott projektekben is részt vehetnek.

A városházán

A kiránduláson huszonhat, jobbára a Corvinus Egyetemen tanuló diák vett részt, akiket Szekszárd polgármestere, Ács Rezső is fogadott. Előadásában megismertette a hallgatókat a város múltjával, a fejlesztési elképzelések összefüggő rendszerével. A borkészítés jelentősége mellett szó volt autóiparról, fesztiválokról. A fiatalok kérdeztek is, érdekelte őket például a Gemenc és Szekszárd kapcsolata, emellett pedig beszámoltak a két napban őket ért benyomásokról. Kiderült, hogy nagyon tetszett nekik egy korszerű technológiával épült gyümölcsszárító és maga a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában