fórum

2020.07.23. 17:30

Fórumot szerveztek két körzet lakóinak

Probléma leltárt nyitott még az év elején Illés Tamás az ötös és Gulyás Róbert a kilences választó körzet képviselője Szekszárdon. Az itt élők egy szerda esti fórumon újabb felvetésekkel bővítették a listát.

Budavári Kata

Fotó: Kiss Albert

Két egymással határos szekszárdi választó kerület képviselője, az ÉSZ frakcióba tartozó Gulyás Róbert és Illés Tamás tartott szerdán este lakossági fórumot a Baka iskolában. Utóbbi örömmel konstatálta: ahhoz képest, hogy nyár közepe van, szép számban jöttek össze az érdeklődők, és megjelent Ács Rezső fideszes polgármester, valamint Bomba Gábor, az ÉSZ frakció vezetője is.

Illés Tamás azzal kezdte, hogy év elején egyfajta probléma leltárt nyitottak. Nem csupán ezt kívánják bővíteni a fórummal, de a következő egy-két év feladatait szintén szeretnék meghatározni. E listáról csak nagy vonalakban esett szó, Gulyás Róbert elmondása szerint a legtöbb észrevétel az utak, járdák és esetenként a zöld területek állapotával és a kevés parkolóhellyel kapcsolatban érkezik.

Illés Tamás arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy egy pályázatnak köszönhetően folytatódnak a városban a járdafelújítások. Hozzátette, az igények jócskán meghaladják a lehetőségeket. A renoválásra szoruló szakaszok listáját alapvetően a városüzemeltetés állította össze.

Volt olyan felvetés, amely szerint jó volna, ha a közgyűlés két frakciója megbékélne. Bomba Gábor erre azt mondta, erre éppen jó példa a járdafelújításra vonatkozó projekt, amelyet egyhangúan támogatott minden képviselő. Ezt lapunknak Ács Rezső polgármester is megerősítette. Nem értett egyet azonban minden vonatkozásban Illés Tamásnak az önkormányzat költségvetésére vonatkozó kijelentéseivel. Az ÉSZ-es városatya azt mondta, hogy a büdzsét most próbálják újragondolni. Arról is beszélt, hogy az elmúlt négy hónapra nem lehetett felkészülni, és a költségvetést megterhelte ez az időszak, így ez az év nem a nagy álmok beteljesítésének esztendeje lesz. Hozzátette, a gépjárműadó állami elvonása többszörösen fáj az önkormányzatoknak. Ács Rezső, kifejtette, hogy a magyar törvények szerint nem lehet adóssága a településeknek. Folyószámla hitele pedig azért van Szekszárdnak, mert bért egész évben kell fizetni, az adóbevételek azonban nem folyamatosan érkeznek. Ezekből a számlát december 31-e előtt mindig feltölti az önkormányzat.

A zöldterület karbantartását egyébként, amelyet most részben az önkormányzat zöldbrigádja, illetve vállalkozó kezel, várhatóan ősztől a vagyonkezelő veszi át. Illés Tamás úgy véli, ezt követően elszámoltatható gazdája lesz e problémás területnek.

Volt, aki felvetette, hogy sok információt az ÉSZ tagjai a közösségi oldalon tesznek közzé, ám ez számára nem elérhető. Illés Tamás szerint a gondot a helyi sajtó aránytalan tájékoztatása okozza a kormánypárt javára. Elmondása szerint nem kapnak helyet sem a helyi televízióban, sem lapunkban. (Mint láthatják, olvashatják, ez most sem állja meg a helyét, ez feltehetően szimpla politikai vádaskodás – A szerk.)

Nemcsak a két körzet lakói, de a belvárosban élők is nehezményezték a hétvégi hangoskodást, rendbontást, valamint közlekedési szabálytalanságok megoldásában is a képviselők közbenjárását kérték nem egy esetben.

Téma volt a Zöld Város projekt is, amely kapcsán Bomba Gábor igyekezett megnyugtatni azokat a Kölcsey lakótelepen élőket, akik a fórumon kifejtették, miért nem szeretnének lakásuk elé parkolóházat. Az ÉSZ frakció vezetője közölte, ennek megépítését még nem döntötték el, és tájékozódnak a lakók álláspontjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában