Ahol tudnak, segítenek

2020.07.27. 11:30

Hamarosan adománybolt nyílik a megyeszékhelyen

Várhatóan e hét első felében megnyílik a megyeszékhelyen, a Piactéren az úgynevezett adománybolt. A vásárlók az alapítványt, illetve közvetve annak céljait támogatják.

Ihárosi Ibolya

Verses-zenés műsorral avatták fel pénteken a szekszárdi adományboltot

Fotó: Makovics Kornél

Családias hangulatban, verses-zenés műsorral „avatták fel” pénteken a Piactéren a Segíts rajtam! Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány „Egy cipőben járunk!” hamarosan megnyíló adományboltját. Kérésükre a szekszárdi közgyűlés, egyelőre három hónapra, kilencvenszázalékos bérletidíj-kedvezménnyel biztosított számukra helyiséget.

Keszthelyi Krisztina, az alapítvány kuratóriumának alelnöke, szociális munkás, civilben az I. számú gyerekotthon csoportvezető nevelője kérdésünkre elmondta, céljuk a hátrányos helyzetű gyermekek és idősek kölcsönös segítségnyújtásának az elősegítése. Sok tagjuk segítséggel élő fiatal, akiket a szabadidejük hasznos eltöltésében támogatnak. Programokat szerveznek. Szinte a kezdetektől létezik az úgynevezett Ágyszínház, amelynek keretében a gyerekosztályon énekelnek, zenélnek, fellépnek ahova hívják őket. Ezen túl fontos feladatuknak érzik az érzékenyítést.

Mint mondta, minden segítőszervezetnek kialakul a támogatói köre, ők is a kezdetektől kapnak adományokat. Fontos, hogy ezek helyből érkezzenek, ugyanis el szeretnék kerülni, hogy utaztassák azokat, megterhelve a környezetet, nem beszélve a költségekről.

Az adományboltban végzett munka mellett, fontos céljuk, hogy segítsenek a megváltozott munkaképességűeknek.

Mi is az az adománybolt?

Az adománybolt nem hazai találmány. A charity shop ötlete Angliából származik és egész Európában elterjedt. Tőlünk nyugatra olyan üzletek hálózatát jelenti ez az elnevezés, amelyeket különböző nonprofit szervezetek tartanak fenn, elsősorban azért, hogy a boltokból befolyó bevételek is hozzájáruljanak működésükhöz, illetve közvetve fő tevékenységeik finanszírozásához. Ezen boltok árukészlete adományként kapott hasznos, praktikus vagy éppen értékes tárgyakból áll, melyeket kedvező áron árusítanak. Az első hazai adományboltot a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány hozta létre. Ma már az ország több településén működik hasonló üzlet. A szekszárdi a piactéren érhető majd el.

Borítókép: Verses-zenés műsorral avatták fel múlt pénteken a rövidesen megnyíló szekszárdi adományboltot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában