sajtótájékoztató

2020.07.02. 13:41

Húzzák az időt Ács Rezső szerint az uszoda ügyében

Független szakértői vélemény támasztja alá, hogy be lehet fejezni a szekszárdi sportuszoda építését. Erről Ács Rezső polgármester tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

Budavári Kata

2020.05.27 Szekszárd, Szekszárdon az éppen épülő uszodában tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső Szekszárd polgármestere. Fotó: Makovics Kornél

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Elkészült a független szakértői vélemény az épülő szekszárdi sportuszodáról, és ebben az áll, hogy nincs akadálya a kivitelezés folytatásának. A megyeszékhely közgyűlésének Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) tagokból álló Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága viszont nem fogadta el azt. Ács Rezső polgármester szerint ez azért érdekes, mert éppen az ÉSZ frakció kérésére az önkormányzati költségvetés tartalék keretének terhére fogadták fel az igazságügyi szakértőt, aki vizsgálta az épület állékonyságát és annak okát, hogy miért nem készült el tavaly ősszel a létesítmény. A városvezető szerint a többségi frakciónak volt egy prekoncepciója, amely nem igazolódott be. Ács Rezső szerint az ÉSZ további kérdéseivel húzza az időt, arra a kérdésre pedig, hogy szerinte időben, azaz szeptember 30-ára elkészül-e az uszoda, a polgármester nemmel válaszolt.

Ács Rezső azt is elmondta, hogy a pécsi szakértő komoly tudással és referenciákkal bír, tudását nem egyszer igénybe veszik bíróságokon. A tanulmány, amelyet elkészített, 123 oldalas. Minden anyagot begyűjtött, és helyszíni szemlét tartott. A polgármester ez utóbbival kapcsolatban szintén érdekesnek találja, hogy Rácz Zoltán, az ÉSZ képviselője azt írta, hogy a szemlén nem vett részt senki a város és a kivitelező részéről. Ehhez képest jelen volt Ács Rezső, Gyurkovics János alpolgármester, Máté Péter, a Fidesz frakció vezetője és maga Rácz Zoltán is. A kivitelezőt és a műszaki ellenőrzést ellátó céget hárman-hárman képviselték, de megjelent május 21-én az uszodánál két tervező és egy hivatali munkatárs.

A szakértő tanulmányában ráadásul pontról pontra megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyeket Rácz Zoltán írt össze a bejárás előtt. Kiderült például, hogy a kiviteli terveknek megfelelően zajlik az építkezés, így a talajvíz elleni védelem is így készült el. Az is kiviláglik, hogy a csúszás nem abból ered, hogy a város nem biztosította a szükséges dokumentációt és a műszaki feltételeket.

Drasztikus áremelés

Ács Rezső azt mondta, kíváncsi, hogy az ÉSZ miként zárja le az uszoda kérdést. Arról is beszélt, hogy a kivitelezés határidejének eltolásáról szóló szerződés módosítást nem csupán ő írta alá, hanem a város konzorciumi partnere, a sportközpont képviseletében az ügyvezető, Malomsoki Krisztián is. akit az ÉSZ választott a kft. élére.

Szintén kiderült a sajtótájékoztatón, hogy Malomsoki Krisztán nem egyeztetett a polgármesterrel az élményfürdő árainak drasztikus megemeléséről, az ügyvezető döntéséért pedig a városvezető nem vállalja a felelősséget. A polgármester felháborítónak tartja, hogy az ötszáz forintos gyermekjegy ára háromszor, a felnőtt belépőé több, mint kétszer annyiba kerül, mint korábban. Ács Rezső azt sem tartja helyénvalónak, hogy Malomsoki nem rendelkezett áprilisban a strand felújításáról, a késlekedés pedig egy hónapnyi bevétel kiesést eredményezett. Ács Rezső kifejtette, hogy hiányolja az együttgondolkodást.

Borítóképen: Ács Rezső polgármester az uszoda május végi bejárásán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában