beruházás

2020.07.08. 09:30

Jövő év szeptemberére megújul az iregszemcsei iskola épülete

Brunner Mónika

Forrás: Facebook

Elkészültek a megújulás előtt álló, iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola épületének látványtervei. A helyi lapban megosztott információikban szerepel: az épület felújítása során a meglévő tizenegy tanterem mellé öt tantermet és három csoportszobát alakítanak ki.

Az épület északi bejáratát lebontják, helyére egy új, kétszintes épületszárnyat építenek, amely magában foglalja az aulát, a portát, az új vizesblokkot, a tanárit, igazgatási irodákat, teakonyhát, tantermeket, szaktanári öltözőt, lépcsőházat és gépészeti helyiséget. A szaktantermeket, a meglévő sportpályát is felújítják, a telekhatáron belül új parkolókat is kialakítanak.

A beruházásra szükség van, hiszen a jelenlegi épület több mint hatvanéves, a tető beázott, a nyílászárók elkorhadtak, az elektromos hálózat elöregedett, az épület nem rendelkezett homlokzati hőszigeteléssel, valamint hiányzott a meghatározott számú és alapterületű tanterem, csoportszoba. Még úgy is, hogy az épület többszöri hozzátoldást, átépítést élt már meg.

Az infrastrukturális fejlesztés azt is lehetővé teszi, hogy a két külön telephelyű oktatási tevékenység egy iskolaépületben történjen. Mindemellett a tantestület minden tagja is megújul szakmailag, mivel addigra már túlesnek módszertani képzésükön, mely a pedagógiai szemléletváltásuk elősegítését is szolgálja.

A beruházás több mint egymilliárd forint európai uniós támogatásból és majd kétszáz millió állami támogatásból valósul meg.

Korábban beszámoltunk arról, hogy júniusban, ünnepség keretében egy időkapszulát helyeztek el Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője részvételével. Jövő év szeptemberében már a megújult intézmény fogadhatja a diákokat.

Borítóképünkön az időkapszula elhelyezése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában