Rendkívüli testületi ülés

2020.07.16. 19:10

Lámpatestet cserélnek, felújítják a tájházat Bátaszéken

Mauthner Ilona

20191022 Bátaszék Bátaszéken megtartották az ünnepélyes testületi ülést. Újra Bozsolik Róbert lett a polgármester a városban. A képen: Bozsolik Róbert Bátaszék polgármestere középen Fotós: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Rendkívüli testületi ülést tartottak kedden az önkormányzati képviselők. Egyebek mellett új közvilágítási lámpatestek beszerzéséről is döntöttek. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, az öt évvel ezelőtt elhelyezett lámpatestek sorra mondják fel a szolgálatot, ami azt jelenti, hogy csökken a teljesítő képességük. A városban közel 770 közvilágítási lámpatest van, melyből negyvennyolc hibás. Idén 3,6 millió forint az a keretösszeg, melyből pótolni tudnak húsz darabot. A település utcáinak közvilágítása különböző besorolásúak, így erősebb fényt kap például a fő utca, gyengébb világítást a mellékutca. Ennek megfelelően a lámpatestek ára sem egységes. A képviselők úgy döntöttek, a következő években folytatják a lámpatestek cseréjét. Emellett a Szent István téren egy új közvilágítási kandeláber kiépítéséről is döntés született.

A tájház felújításának támogatási kérelmét is tárgyalták. A Népi Építészeti Program keretében próbál meg a város támogatáshoz jutni. A tájház teljes felújításának költsége 37,7 millió forint, ebből szerencsés esetben a támogatás összege húszmillió forint, a többit önerőként az önkormányzat biztosítaná.

A felnőtt- és gyermekétkeztetési térítési díjakat is megvitatták a képviselők, és úgy döntöttek, csak a vendégétkezések díját emelik 604 forintról 621 forintra, áfa nélkül. A gyermekek utáni térítési díj nem változik a megemelkedett beszerzési költségek ellenére. A különbözetet, 1,4 millió forint többletköltséget a város vállalta át.

Két és fél éves előkészítő munka után, elfogadták a képviselők az új építési szabályzatot is. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy meghatározták, hogy melyik építési övezetben, mit lehet építeni. A rendelet augusztus 15-től lesz hatályos.

Pályázatot nyújtottak be a helyi művelődési ház eszközeinek beszerzésére is.

Borítóképünk archív felvétel, a képviselő-testület alakuló ülésén készült tavaly októberben, középen dr. Bozsolik Róbert polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában