mozgalom

2020.07.06. 12:30

Városszépítő mozgalom indult Simontornyán

Foray Nándor

Fotó: Shutterstock

Elindult egy abszolút alulról jött, mozgalommá váló kezdeményezés: simontornyai polgárok önkéntesen elkezdték rendbe rakni a közterületeket, tájékoztatott a város polgármestere, Torma József. Úgy gondolja, nagyon hasznos közösségi munkát folytatnak hetek óta Simontornyán.

Kiemelte a sportpályakörnyéki vízelvezetők gondozását, hogy takarítottak egy lakatlan ingatlannál, és hogy volt, aki kaszálást vállalt. Szombaton gépek bevonásával végeztek hatalmas munkát. Az önkénteskedésben polgárőrök is részt vettek. A jótékony simontornyai kezdeményezésről a Petőfi Rádió is hírt adott.

Torma József polgármester igyekszik támogatni a formálódó mozgalmat. Mint mondta: épp az efféle pozitív eredményekért küzdenek, jelentős részben e kezdeményezések népszerűsítéséért próbálkoznak a helyi televízióadóval, a Sim Tv-vel is, amely feladatának tartja, hogy dokumentálja ezeket a fejleményeket.

Torma József azért is üdvözli a lelkesedést, mert a városban korábban jellemző volt a pesszimizmus: voltak, akik a fölmerült gondok kapcsán más személyekre mutogattak, másokat hibáztattak. Úgy véli: egy város kinézete nemcsak vezetőinek, hanem a többi benne lakó embernek a minőségétől is függ. A település javát az szolgálja, ha a lakosok a simontornyai városszépítőkhöz hasonlóan becsülik környezetüket, felelősséget vállalnak és tesznek érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában