sajtótájékoztató

2020.08.31. 19:10

Ács Rezső az adóhatóságtól kér közérdekű adatokat

Brunner Mónika

20200831_Szekszárd_Sajtótájékoztató_Ács Rezső MJV polgármestere_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP) mai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a NAV-hoz fordul közérdekű adatigénylési kéréssel az ÉSZ két képviselője, Bomba Gábor és Csötönyi László ügyében, akik a Tolna Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása szerint nem igazolták köztartozásmentességüket, és így nem szerepeltek a köztartozásmentes adózói adatbázisban. Emiatt pedig mindvégig törvénysértő is lehetett a szekszárdi közgyűlés működése. Elmondta, bár augusztus végén soron kívül hívta össze a közgyűlést, hogy folytassák le a köztartozással kapcsolatos eljárást, az ÉSZ frakciója ezt elutasította. Erről tájékoztatta a kormányhivatalt, s ezért fordul most a NAV-hoz. Újra emlékeztetett, hogy a méltatlansági ügyek a Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága (KCVB) hatáskörébe tartoznak, aminek azonban az egyik érintett, Csötönyi László az elnöke.

– Mindig ahhoz tartottam magam, hogy az önkormányzatnak a jogszabályok betartása mellett, törvényesen kell működnie. Igaz ugyan, hogy a két képvselő bemutatott igazolásokat, de Bomba Gáboré tavalyi keltezésű, Csötönyi Lászlóé pedig idén augusztus 10-én kelt, és a kettő között valószínűleg volt olyan időszak, amikor volt köztartozásuk. Remélem, legközelebb arról tudok beszámolni, hogy lezárult a vizsgálat, és aminek ki kell derülnie, kiderült – mondta többek közt a sajtótájékoztatón a polgármester.

Arról is beszélt, hogy a pandémia várható második hulláma miatt kérte a gazdasági és városfejlesztési bizottságot, különítsen el forrásokat negyvenezer darab gumikesztyű, harmincezer darab maszk, és tízezer flakon fertőtlenítő folyadék vásárlására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában