magyar falu program

2020.08.25. 20:00

Átadták a kívül-belül megszépült orvosi rendelőt Aparhanton

Átadták a kívül-belül megszépült orvosi rendelőt Aparhanton. A település közel harmincmillió forintot fordíthatott az épület felújítására.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Érdekes egybeesésnek tartja Dávid Tímea, Aparhant polgármestere, hogy a település orvosi rendelőjének felújítása éppen a világjárvány időszakára esik, amely nem mellesleg felhívta a figyelmet az egészség fontosságára. A faluvezető a keddi ünnepélyes átadón elmondta, hogy a Magyar Falu Programban 2019-ben közel harmincmillió forintot, idén pedig orvosi eszközök beszerzésére majd' hárommilliót nyert el az önkormányzat. A megvalósításhoz összehangolt munkára volt szükség, amelyet a képviselő-testület konstruktív döntései előztek meg.

Az épületben a célszerűbb helykihasználás miatt a helyiségek egy részét átalakították, és a mozgássérültek számára is megközelíthetővé tették. Lecserélték a rossz állapotú tetőt, valamint a homlokzati nyílászárókat. Emellett a régi külső fal és födém hőszigetelést kapott, továbbá a fűtési rendszer is megújult. A nyolcszáz aparhanti ellátását szolgáló praxis két éve üresedett meg. A helyettesítést már jó ideje dr. György Mária látja el. A továbbiakban az önkormányzat korszerűsíteni szeretné a szolgálati lakást és a védőnői szolgálat helyiségeit.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében örömét fejezte ki, amiért elkészült a rendelő. Arról is beszélt, hogy a választói körzetbe ötvennyolc település tartozik, és az elmúlt években szinte mindenhol óvodák, iskolák, szociális intézmények újultak meg. Ahol pedig még nem volt ilyen jellegű korszerűsítés, ott várhatóan az elkövetkező években lesz.

Potápi Árpád János szót ejtett más nyertes aparhanti pályázatokról, befejeződött és ezután várható beruházásokról, így az óvodai udvar játékainak kiépítéséről, egy fitneszpark kialakításáról, és arról, hogy testvértelepülési kapcsolatok kiépítésére közel kétmillió forintot fordíthat a falu. A mostani egészségügyi fejlesztés eszközbeszerzést is tartalmaz, egy szintén Magyar Falu Programban meghirdetett pályázaton kétmillió-nyolcszázhetvennégyezer forint támogatást ítéltek meg az önkormányzatnak.

Az államtitkár szerint a fejlesztéseknek köszönhetően Aparhanton és a hozzá hasonló településeken lényegében ugyanazok a kényelmi szolgáltatások érhetők el, mint egy városban.

Borítókép: Az ünnepségen a nemzeti színű szalagot Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője (balra), Dávid Tímea polgármester, a kivitelező SZ+C Stúdió Kft. részéről Orbán Tamás és Orbán Zsolt vágta át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában