Hétértékelő

2020.08.14. 17:30

Kérdés, mennyire lesz hatékony a hivatal

Budavári Kata

20200814_sajtótájékoztató_Szekszárd_ÁCS Rezső Szekszárd mjv polgármestere szokásos hétértékelőjén. _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Sok minden történt az elmúlt napokban Szekszárdon, de sajnos ezek nem jó irányba mutatnak Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere szerint. Hétértékelőjén elhangzott, hogy az utolsó csepp a pohárban dr. Molnár Kata jegyző felmondása volt. Ezzel az elmúlt hónapok tendenciái teljesedtek ki. Korábban annak az osztálynak több munkatársa jelentette be távozását, amely a pályázati projekteket írja és bonyolítja. Ők augusztus végén hagyják el a hivatalt, ez komoly fennakadásokat okozhat a munkában. De elmegy egy aljegyző, korábban pedig felállt asztalától a műszaki igazgatóság vezetője. Összesen egy év alatt vagy húsz munkatársat veszít a hivatal, amelynek tevékenysége eddig hatékony, gördülékeny volt. Ez köszönhető volt a vezetőnek, dr. Molnár Katának is. Ács Rezső azt mondta, emberileg és szakmailag egyaránt megérti a jegyző döntését. A polgármester bízik abban, hogy a közgyűlésben többségben lévők megfelelő szakembereket hoznak, de hozzátette, hogy nincsenek különösebb illúziói, miután az ÉSZ, amit csak tudott, kiszervezett.

Ács Rezső szerint az sem észszerű, ráadásul nálunk példa nélkül való, hogy a többségi frakció megszavazta saját munkabére megtérítését, ami szerintük akkor jár, ha a képviselő önkormányzati tevékenysége miatt van távol a munkahelyétől. Tízezres, százezres tételekről lehet szó. A városvezető úgy gondolja, elvárható attól, aki megnyert egy választást, hogy tudja, mire vállalkozik. Ráadásul például a bizottsági üléseket gyakran délután tartják, nem egyszer tizenhat, tizenhét órakor kezdődnek, azaz munkaidő után, amikor nincs mit megtéríteni. Mint a polgármester fogalmazott, az ÉSZ képviselői arról kiabálnak, hogy eladósodott a város, közben pedig a saját járandóságukat folyamatosan emelik.

Kiderült az is, hogy az eddigi önkormányzati szociális társulásban tizenhét település vett részt, négyen azonban a megváltozott szekszárdi hangnem miatt kiváltak. Veszélybe került a szőlőhegyi óvoda és mini bölcsőde megépítése, miután a tervező megunta, hogy a többségben lévők olyan módosításokat kérnek tőle, amelyek nem egyeztethetők össze a pályázati elvárásokkal. A szakember úgy döntött, nem dolgozik tovább ezen a projekten, de kérdés, hogy az önkormányzattal úgy általában hajlandó-e. Ezen felül azt sem lehet tudni, megkapja-e a város a már meglévő terveket.

Borítóképünkön Ács Rezső polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában