tűzoltóság

2020.08.12. 09:30

Önálló beavatkozók maradnak a kurdiak

Hanol Erzsébet

Forrás: TMKI

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdi önkéntes tűzoltók, miután a hétvégén sikeresen teljesítették az újraminősítő gyakorlatot.

Köves Péter, a Tolnai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a feltételezés szerint az óvoda konyha helyiségében, a tűzhelyen felejtett forró olaj kifröccsent és meggyújtotta a környezetében található éghető anyagokat. A lángok gyorsan átterjedtek a szomszédos csoportszobába, ahol bent rekedt egy sérült, mozgásra képtelen ember. Az oltási munkálatok miatt a kazánház pincéjében felgyülemlett oltóvíz az épület állagát veszélyeztette, az udvaron pedig megdőlt egy kiszáradt fa.

Fotó: TMKI

A gyakorlatot Dávid Sándor, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, dr. Hábermayer Tamás, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Bán Attila tűzoltósági főfelügyelő kísérték figyelemmel. Az igazgatóhelyettes megfelelőnek minősítette a Kurdon látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában