útépítés

2020.08.09. 09:30

Összekötő út épül az erőmű közelében

Hanol Erzsébet

útfelújítás

Fotó: Shutterstock

Hatósági eljárás indult a Tolna Megyei Kormányhivatalnál az M6-os autópálya és a 6. számú főút közötti paksi összekötő út megvalósítása ügyében. Az önkormányzat közleményében azt írják, a tervezési feladat egy új nyomvonalon vezetett, körülbelül két és fél kilométer hosszú, 2x1 sávos összekötő út megtervezése az M6-os autópálya és a 6. sz. főút között.

A nyomvonal meghatározásánál alapvető szempont volt, hogy olyan út létesüljön, amely az M6-os autópálya Paks-Dél le- és felhajtószelvénye melletti 6232. jelű összekötő úti körforgalom és a 6. számú főút négysávosításához kapcsolódóan tervezett turbó körfogalom között teremt közvetlen kapcsolatot. A tervezett út környezetében túlnyomórészt mezőgazdasági, illetve gazdasági területek találhatóak, a legközelebbi lakóépület 240 méterre van.

A közlemény augusztus 3-i megjelenése után huszonegy nap áll az érintett lakosság rendelkezésére, hogy közvetlenül a környezetvédelmi hatóságnál írásbeli észrevételt tegyen az ügyben. Az ehhez kapcsolódó dokumentáció megtekinthető munkaidőben a polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában