tankönyvek

2020.08.13. 07:00

Sok iskolába megérkeztek a tankönyvek

Van iskola, amelyik több ezer tankönyvet vett át, van, ahová még nem érkeztek meg. A könyvek nagy részét csak kölcsönbe kapják a diákok.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola szinte hiánytalanul megkapta az új tankönyveket hétfőn. A szortírozásban diákmunkások és az intézmény kollégái segítettek. Egyik részüket a kis tornaterembe, a többit a könyvtárba rakták le. Már csak a mennyiség-ellenőrzés és az átadás van hátra. A kiadványokat év végén vissza kell szolgáltatniuk a tanulóknak, kivéve a munkafüzeteket, mondta el a Dienes intézményvezetője, Prischetzkyné Márkus Emőke Edit.

Az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola Felsőnyéki Tagiskolája augusztus 24-én vesz át minden tankönyvet. Tartós és nem tartós könyveket egyaránt kapnak, ami azt jelenti, hogy harmadik osztálytól már vannak olyan tankönyvek, amelyeket vissza kell adni, az első és a második osztályosok viszont megtarthatják őket. A rossz állapotúak helyett szoktak rendelni, illetve új ötödikes kiadványok jelentek meg, ezekre értelemszerűen lecserélik a régieket, mondta a felsőnyéki tagiskola vezetője, Simon Gábor.

A paksi Energetikai Technikum és Kollégiumba augusztus 5-én érkezett meg több ezer tankönyv. Tartós tankönyvekről van szó, a tanulók kölcsönzik, és év végén visszaadják ezeket. Az érettségi vizsgához kellő könyvek, a nyelvkönyvek és a munkafüzetek azonban náluk maradhatnak. Az átvett tankönyveket az osztályfőnökök a tanévnyitó napján osztják ki a diákoknak, ismertette a paksi intézmény könyvtárosa, Gárdai Ádám.

A dunaföldvári Magyar László Gimnázium hiánytalanul megkapta hétfőn a két raklapnyi tankönyvet, amely pontosan 3108 kiadványt jelent. A készletet most leltározzák. A diákok ingyen vehetik át őket, év végén viszont – azokat, melyeket később biztosan nem használnak – visszaadják. Könyvtári állományba kerülnek. Az érettségihez használatos könyvet itt is meg szabad tartani. A nyelvkönyvekből és a munkafüzetekből minden évben újakat kell beszerezni, hiszen ezeket kitöltik. Egyébként a nem megfelelő állapotú, vagy idejétmúlt kiadású tankönyvek helyett rendelnek frisseket, mondta a dunaföldvári gimnázium intézményvezetője, Fehérné Keserű Katalin.

Borítókép: A Dienes-iskolába hétfőn érkeztek meg a könyvek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában