megyenap

2020.09.02. 11:30

Elkészültek a megyenapi kitüntetettek portrévideói

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról részletesen beszámoltunk, tizenegy megyegyarapító életútját, a közösségért valamint a térségért végzett munkáját ismerték el a tegnapi megyenapi ünnepségen. Időközben pedig a díjazottakról készült portrévideók is felkerültek a Tolna Megyei Önkormányzat youtube-csatornájára, így már nálunk is megtekinthetők alább.

A roma közösség érdekében végzett, kimagasló pedagógusi és népzenészi munkája, a térség cigány közösségeinek elhivatott támogatása, a roma fiatalok boldogulása érdekében tett erőfeszítései elismeréseként Mihalovics Zsolt érdemelte ki a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat nívódíját.

A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat díjazottjai: Hucker Mónika és Koleszár Ferencné.

A Tolna megyei – ezen belül is a kakasdi – német nemzetiség kulturális örökségének ápolásáért, érdekképviseletért, partnertelepülési kapcsolatok létrehozásáért kapott Hucker Mónika, míg Koleszár Ferencné a Tolna megyei – ezen belül is a Tolna-Mözs – német nemzetiségi ének-zenei hagyományainak és kulturális örökségének ápolásáért, valamint Tolna város és környéke németségének több évtizeden keresztüli érdekképviseletéért érdemelt Tolna Megyei Németségért Nívódíjat.

Több évtizeden keresztül végzett rendőr szakmai munkája, magas színvonalú felkészültsége, vezetői tapasztalata és Tolna megye biztonságát szolgáló, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetőjeként végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül vehetett át Tolna Megye Közbiztonságáért-díjat dr. Pilisi Gábor.

Több mint két évtizedes mentőszolgálatnál végzett lelkiismeretes munkájáért, innovatív megoldásokra törekvő, példaértékű tevékenységéért, mind a Paksi Mentőállomáson, mind a civil életben tanúsított közösséget összekovácsoló jelleméért Tolna Megye Közszolgálatáért-díjjal ismerte el a megye Rauth Istvánt.

Lelkiismeretes, precíz és alázatos köztisztviselői szolgálata, kiemelkedő, a köz érdekében végzett humánus szakmai munkája, példaértékű, több évtizedes hivatali életútja elismeréséül Tolna Megye Közszolgálatáért-díjat vehetett át Balázsné Deák Erzsébet.

Az atlétika területén végzett utánpótlás-nevelő tevékenysége, Dombóvár és térségében élő fiatalok sportra való, elkötelezett ösztönzése, s a hazai illetve nemzetközi sikerek elérésében vállalt, kitartó munkája elismeréséül Sipos Márton-díjban részesült Tarr Imre.

Szekszárd város és Tolna megye kulturális, művészeti életében évtizedek óta játszott kiemelkedő szerepe, a megye szellemi hagyatékainak őrzésében és a fiatal korosztály kulturális kötődésének megteremtésében való elkötelezettsége, az irodalmi életben előadóművészként és szervezőként való folyamatos és kiemelkedő jelenlétének elismeréséül részesült Babits Mihály-díjban Orbán György.

Három évtizedes sikeres vállalkozói tevékenysége, a megye gazdasági életében való eredményes jelenléte, felfelé ívelő és becsülettel végzett, példaértékű munkája elismeréséül 2020-ban Beszédes József-díjat vehetett át Hilcz Ádám.

Bezerédj István-díjat érdemelt ki a Bonyhád térségében élő gyermekek egészségmegőrzésében vállalt missziójáért, az egészségügyi alapellátásban és ügyeleti rendszerben végzett munkájáért, generációk sorának egészségét javító, és a járványhelyzetben vállalt, elkötelezett szolgálatának elismeréséül Dr. Simon Mária.

Az ország egyik legjelentősebb fejlesztésében, a Paksi Atomerőmű bővítésében való kiemelkedő szerepéért, megyegyarapító honatyai tevékenységéért, életútját végigkövető rendkívüli társadalmi szerepvállalásáért, a helyi és térségi közösségek javáért végzett kimagasló érdekképviseleti tevékenységéért Tolna megyéért kitüntetést vehetett át Süli János.

Borítóképünkön a díjazottak hallgatják Süli János köszönőbeszédét, képgalériánkat az ünnepségről IDE kattintva lapozhatják végig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában