Kismányoki Német Önkormányzat

2020.09.30. 09:30

Felmenőik emléke immár örökké él

Szeri Árpád

Forrás: Shutterstock

Még a pandémia előtt hozott határozatot a Kismányoki Német Önkormányzat arról, hogy a település köztemetőjében a hozzátartozók többségének egykori kiűzetése miatt gazdátlanul maradt, gondozatlan, régi síremlékeket egy helyre gyűjti, és ilyen módon alakít ki egy méltó emlékhelyet.

A német önkormányzat a járvány első szakaszában társadalmi munkát szervezett, összegyűjtve és egy helyre szállítva a sírköveket és sírkereszteket. A második lépcsőben megbízta Hang Csaba vállalkozót a munka elvégzésével, azaz az emlékhely kialakításával. Ez – a kismányoki önkormányzat, mint fenntartó engedélyével – igényes módon meg is történt. Immár a béke nyugalmas szigetén, egymás mellett emelkednek az enyészettől megmentett síremlékek.

A Kismányoki Német Önkormányzat minden évben a Halottak Napján koszorút kíván elhelyezni ezen az emlékhelyen. Ez így lesz már idén november elején is, köszönhetően Simon Lászlóné, a Kismányoki Német Önkormányzat elnöke, valamint Lőrincz Imréné és Palkó Lászlóné képviselők elhivatott szervező munkájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában