Folyamatosan biztosítják a szolgáltatásokat

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

A szakmai eljárásrend és az aktuális járványvédelmi intézkedések figyelembevételével az ellátási körzet mind a húsz településén folyamatosan biztosítja szolgáltatásait a Paks Kistérségi Szociális Központ – írják az intézmény tájékoztatójában. Minden telephelyükön a belépés feltétele az érintésmentes testhőmérséklet-ellenőrzés és az egészségi állapotra vonatkozó nyilatkozat. Karantén esetén az ellátási, ügyintézési problémák megoldásához a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat tud segítséget nyújtani.

Emellett újra munkába állítják az önkéntes segítőiket, illetve újakat toboroznak, és ösztönzik a 65 év felettiek önkéntes segítését a halaszthatatlan bevásárlásoknál, ügyintézéseknél.

Megelőző céllal keddtől a Napsugár Idősek Klubja ügyfélfogadása szünetel, a Nyitnikék Fogyatékosok Klubja és a Támogató Szolgálat csökkentett ügyfélforgalommal nyújtja szolgáltatásait, a hajléktalanellátás terén pedig létszámstoppal nyújtanak szolgáltatást.

A Paksi Életfa Idősek Otthona konyhájáról kiszállítják az ételt a szociális étkezésben érintetteknek és ehhez átmenetileg egyszer használatos ételszállító dobozokat alkalmaznak.

A kiemelt rizikócsoportba tartozó paksi kliensekkel közvetlen gondozási feladatot ellátó huszonnégy munkatárs­nál az önkormányzat támogatásával koronavírustesztet végeztek, amely mindenkinél negatív lett.

Az ügyfélfogadásban az előzetes időpont-egyeztetést ajánlják. Részletes tájékoztatást az intézmény központi 75/830-480 telefonszámán adnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában