fórum

2020.09.09. 11:30

Jó híreket hozhatott a helyettes államtitkár

A Civil Info – Nea 2021 című országos tájékoztatórendezvény szekszárdi előadását tartották meg kedden. Aktualitásokról esett szó.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár előadása a civil területet érintő aktualitásokról hangzott el a szekszárdi Vármegyeháza dísztermében a Civil Info – Nea 2021 rendezvényen. A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya főosztályvezetője, dr. Kecskés Péter a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) idei pályázatainak és a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázat tapasztalatairól, illetve a civil területet érintő jogszabályi változásokról tájékoztatott.

Köszöntőt a Tolna Megyei Önkormányzat közgyűlési elnöke, Fehérvári Tamás mondott. Eszerint a Tolna Megyei Közgyűlés már az előző ciklusban nagy célokat tűzött ki annak érdekében, hogy megpróbálják a megye civil közönségét megszólítani, és megpróbáljanak olyan feladatokat, eseményeket szervezni, amelyek a megye civil társadalmában komoly nyomokat hagyhatnak.

Alapvetően az volt a céljuk, hogy létrehozzanak egy olyan együttműködő fórumot, amelyben ki lehet alakítani azokat az elképzeléseket, amelyek előreviszik az ügyet. Csatlakoztak mindazon európai uniós projektekhez, melyek a kapcsolati tőke megmozdításával foglalkoznak. És természetesen a megyei közgyűlések alapvető programcsomagját is megpróbálták fölhasználni avégett, hogy a civil társadalmat segítsék, megmutassák és lehetőséggel lássák el, hogy a közösségért, a megye településéért és Tolna megye jövőjéért tudjanak dolgozni.

Eddig is nagy arányban pályáztak

A Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület által szervezett előadáson Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár azt mondta: az alapvető jó hír, hogy a pályázati források növekszenek. Idáig is nagy arányban pályáztak. A Nemzeti Együttműködési Alap nem arról szól, hogy a nagyobb szervezeteket még több forrással lássák el, inkább a kicsiket támogatják. Ennek köszönhetően magas, negyven százalék fölötti a nyerési ráta. A civilekre vonatkozó pályázati időszak hamarosan kezdődik. E pályázatok október 12-étől fognak megnyílni. Az összevont pályázatok egy hónapig lesznek nyitva, azokat követik az egyszerűsítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában