sörteszt

2020.09.13. 18:10

Két szék között a földre ült az Evermind

Fekete Dávid

Forrás: Shutterstock

Újabb imperial ipát kóstoltunk meg a szekszárdi Brew Your Mind sörfőzde kínálatából. Összességében elmondható, hogy a név az eredeti Evermind helyett lehetne inkább „Nevermind”.

A sör küllemre impresszív, sűrű, átláthatatlan lé, kissé mocskos sárga beütéssel, szép fehér habkoronával. Állaga sűrű, olajos. Illatában a citrusos jegyek mellett némi fanyarság is megjelenik. Az első korty nem dönt le a lábról. Édes, malátás ízvilág, igencsak kevéske keserűséggel, és szinte észrevehetetlen aromákkal. Kilóg ellenben az alkohol, az a 8,2 százalék pedig nem is számít a legerősebbnek a típuson belül. Ahogy viszont levegőztetjük, előtör valamiféle savanykásság, enyhe citrusosság, ekkor már a modernebb ipák jegyeit is felfedezhetjük, de sajnos ez sem tudja igazán megmenteni az összképet, hiszen végezetül egy édeskés, búzás italt kapunk, ami sem a fentebb említett modernebb ipák jegyeit, sem a klasszikus imperial, vagyis dupla ipák jegyeit nem igazán tudja megmutatni. Nevermind, majd legközelebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában