iskola

2020.09.24. 07:00

Kilencszáz pedagógus segíti a diákokat

A Tamási Tankerületi Központ intézményében egyetlen osztálynak sem kellett kérni eddig a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelését, tájékoztatta lapunkat Csike Tamás tankerületi igazgató, akit a koronavírus járvány kapcsán faggattunk a jelenlegi állapotokról is.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A Tamási Tankerületi Központ a Tamási, a Bonyhádi és a Dombóvári járás területén tizenkilenc köznevelési intézményen belül, ötvenhét feladatellátási helyen biztosítja az oktató-nevelő munkát. A jelenlegi adatok szerint, általános iskolában ötezer-hétszáztizenöt diák, gimnáziumban hétszázkilencvenegy diák, és az alapfokú művészeti szakon ezerszázkilencvenkét növendék tanul. Az oktató-nevelő munkát közel kilencszáz pedagógus segíti.

– A tavalyi tanévben a járványhelyzet miatt bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendben a pedagógusok nagyon jól helyt álltak. Sokat dolgoztak, hogy az oktató-nevelő munka folyamatos legyen. Főként a Kréta tanügyi rendszert alkalmazták a tanításhoz. Eszközöket adtunk azoknak a tanulóknak, akiknek a digitális eszközök elérhetősége nehézséget jelentett, vagy más alternatív oktatási platformokat kerestünk. Diákjaink arról számoltak be, hogy a kezdeti akadályok után gördülékenyen tudták kezelni a felületeket, használták a kommunikációs platformokat. A legnagyobb nehézséget a napirend kialakítása és betartása jelentette számukra – ismertette Csike Tamás tankerületi igazgató.

A Tamási Tankerületi Központ intézményeiben a 2020/2021. tanév zökkenőmentesen indult. Az intézmények kidolgozták a protokolljaikat a szülőkre, a diákokra és a dolgozókra vonatkozóan. Az irányelvek többek között tartalmazzák a testhőmérséklet mérését az iskolába érkezéskor, a közösségi terekben elrendelt maszk viselését, a kézfertőtlenítők használatát az egész intézmény területén.

A Tankerületi Központ intézményében egyetlen osztálynak sem kellett kérni eddig a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában