elismerés

2020.09.25. 15:30

Kilián György Zsolt testnevelőt díjazták

Budapesten, a Benczúr Ház Kulturális Központban tartotta évi rendes küldöttgyűlését hétfőn a Magyar Diáksport Szövetség. Ezen a rendezvényen adták át a Diáksportért országos kitüntetéseket.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

A szövetség Tolna megyei tanácsának felterjesztése alapján Kilián György Zsolt, a Decsi Bíborvég Általános Iskola testnevelőtanára, a Szekszárd Városkörnyéki diáksport bizottság elnöke részesült ebben az elismerésben. Mint azt a méltatásban írják, több cikluson át, nagy hozzáértéssel és agilitással koordinálta a városkörnyék diáksportját.

„Megtisztelő az elismerés, különösebben nem lepett meg, hiszen 10-20 éve benne vagyok a megyei diáksport körforgásában, szervezem és koordinálom a tolnai versenyeket, melyek mellett teljes mellszélességgel állok ki” – fogalmazott a díjazott.

Kilián György Zsolt 1989-ben a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karon végzett mint orosz-testnevelő szakos tanár. Idén már a harmincnegyedik évét kezdte meg pedagógusként, ebből kettőt szülőfalujában, Sióagárdon, a többit a Decsi Bíborvég Általános Iskolában.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke (balról), Kilián György Zsolt és Tóth Zoltán alelnök a díjátadó ünnepségen (Beküldött fotó)

„Szerencsére azt tapasztalom, hogy a gyerekek többsége szereti az órákat, amiket tartok nekik. Az a célom, hogy élmény legyen a diákoknak a testmozgás, ne kötelező tantárgyként tekintsenek rá. Ezért vagyok hajlandó a kívánalmaknak megfelelni, s olyan játékot választani, amit ők szeretnének. Szerencsére a körülmények megfelelnek ennek, minden adva van itt Decsen ehhez” – tette hozzá a kitüntetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában