szekszárdi közgyűlés

2020.09.29. 18:43

Kitolták az uszoda építés határidejét

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Rendkívüli ülést tartott kedden a szekszárdi közgyűlés, amelyre lejáró határidők miatt volt szükség. Az egyik ilyen az uszoda építés ügye volt, ugyanis a teljesítési határidőnek szerdán, szeptember 30-án van az utolsó napja, ám az épület továbbra sincs kész. A napirendi pont kapcsán Ács Rezső polgármester elmondta, hogy jogfolytonosság mellett – ide tartozik, hogy a kötbérről nem mond le a város – további hosszabbítás és egyeztetések kellenek. Azt azonban nem lehet hagyni, hogy az uszoda ne épüljön meg, és hogy a helyén egy betontorzó maradjon.

Ebben minden képviselő egyetértett, és egyhangúlag elfogadták, hogy 2020. december 31-ig kitolják a határidőt, illetve egyeztetéseket folytatnak a kivitelező Aquaplus Kft.-vel. Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője arra is figyelmeztetett, hogy várhatóan a költségek is emelkednek, és hogy a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel is tárgyalások szükségek.

Ugyancsak elfogadta a közgyűlés, hogy támogatják a Szekszárdi Szakképzési Centrum fejlesztése érdekében az egykori SZÜV épületének megvásárlását. A temetői út fejlesztése című támogatási konstrukció módosítása kapcsán azonban nem volt ilyen egyetértés. A beruházáshoz a Miniszterelnökség biztosított több mint 176 millió forint támogatást, ám a Magyar Közút részéről az a javaslat érkezett, hogy a hatékonyabb megvalósítás érdekében adják át részükre a fejlesztést. Az önkormányzat így visszafizette volna a támogatási összeget, és a munkálatokat a Közút végezné el. Az ÉSZ többségben lévő képviselői azonban elutasították ezt.

Hosszas vita alakult ki az után, hogy Illés Tamás (ÉSZ) javaslatára felvették a napirendek közé a Babits Mihály Kulturális Központ éléről a múlt héten menesztett Zsikó Zoltán ügyét. Erre azért volt szükség, mert Ács Rezső újratárgyalást javasolt. Az eredmény azonban nem változott, az ÉSZ képviselői ismét megszavazták Zsikó Zoltán felmentését, és az intézmény vezetését az eddigi helyettese, Mácsik Henrietta látja el 2021. január 31-ig.

Borítóképünk a keddi rendkívüli közgyűlésen készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában