felújítás

2020.09.02. 19:10

Már tart a homlokzat felújítása

Szeri Árpád

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Hagy maga után némi kívánnivalót a mórágyi kultúrház állapota. Ez a minősítés Glöckner Henrik polgármestertől származik. A település vezetője ugyanakkor már régóta szorgalmazza az épület rendbehozatalát.

– A homlokzatot TETT-es forrásból újítjuk fel – adott tájékoztatást az első lépésről. – Erre a várhatóan október végén záruló munkára hétmillió forintot szánunk. Emellett lenne még felújítani való a gyakorta használt létesítményen. Forrásunk egyelőre nincs, sajnos nem nyertünk a Magyar Falu Programra benyújtott pályázatunkkal. Ugyancsak TETT-es támogatásnak köszönhetően teljes egészében újjáépítettük a Petőfi Sándor és Szabadság utca közötti járdát, illetve a Szabadság utcában megjavítottunk egy járdaszakaszt. Kismórágyon a régi bolt előtt útszakaszt építettünk, itt útfelújítást szeretnénk végezni két helyen is, BM pályázat révén. Szabadtéri színpadunk építése tervszerűen halad, már állnak a falak, a tetőszerkezethez szükséges ívelt gerendák már meg is érkeztek Németországból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában