fellépés

2020.09.02. 12:30

Testvérvárosból érkeztek táncosok Simontornyára

Foray Nándor

Forrás: Beküldött fotó

A nyárádszeredai központtal működő Bekecs néptáncegyüttes szerepelt a Simontornyai Vár udvarán augusztus utolsó hetében. Mintegy kétszáz ember nézte meg az előadást.

Pályázat alapján Nagy-Magyarország száz helyszínén lépett volna fel a Bekecs a „100 előadást Trianonért” című programsorozat keretében, a koronavírus-járvány miatt azonban megtorpant a turné. A néptáncosok most csonkaországi településekkel folytatják, a vírustesztnek persze így is alávetik magukat. Simontornya jelentette a sorozat kilencvenedik állomását.

A Simontornyai Vár vezetője, Máté Imréné nagyon színvonalas, látványos produkcióra emlékszik vissza. Nem véletlen, hogy a fellépők népszerűek voltak: a simontornyaiak szeretik a néptáncot. Az együttes tagjai két éjszakát töltöttek a városban, ellátással. A rendezvényt az önkormányzat és helyiek támogatták.

Érdekesség, hogy Nyárádszereda Simontornya testvérvárosa. A Bekecs által bemutatott, Reliktum elnevezésű élőzenés folklórműsor rendezője és koreográfusa Farkas Tamás és Farkas Ágnes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában