önkormányzat

2020.09.29. 18:10

Vége lesz a köztéri kocsmahangulatnak

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Október 1-jétől tilos közterületen szeszes italt fogyasztani Tolnán. A képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el az erről szóló rendeletét. A jogszabályra azért volt szükség, mert egyes üzletek környezetében rendszeres volt a közterületen történő alkoholfogyasztás. Emiatt gyakran egyfajta „kocsmahangulat” alakult ki a boltok környékén, ami zavarja a közelben élőket és rontja a városképet is. Ennek megakadályozására a város közigazgatási területén nem csak a közterületi alkoholfogyasztás lesz tilos, de nyitott állapotban levő, szeszes italt tároló eszközt, például bontott sörösüveget sem lehet testközelben tartani.

A jogszabály kivételekről is rendelkezik. Így továbbra is szabad szeszes italt fogyasztani a vendéglátóegységek – közterület-használati engedéllyel rendelkező – kiülős részén, ha a helynek van engedélye szeszes ital forgalmazására. Szintén szabad közterületen alkoholt inni az engedéllyel megtartott szabadtéri rendezvényeken, valamint szilveszterkor, december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában