haditorna verseny

2020.10.14. 20:00

A Csapó ismét diadalmaskodott a megyei versenyen

Megrendezték a hetedik Országos Haditorna Verseny Tolna megyei fordulóját a Sportközpontban a mai nap során. A Csapó folytatván dicső hagyományát ebben az évben is brillírozott, és képviselheti megyénket az országos döntőben.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Országos Haditorna Verseny célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A Honvédelmi Minisztérium hirdette meg.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 10. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának vezetője, Vén Csaba őrnagy elmondta: az első Országos Haditorna Versenyt 2013-ban vezényelték le, az akkori honvédelmi miniszter, Hende Csaba kezdeményezésére.

A megyei szintű megmérettetések szeptember és október közepe között zajlanak. Ezeket az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodái szervezik és vezénylik le. A megyék győztesei jutnak be az áprilisi országos döntőbe. A 2021 áprilisában sorra kerülő döntő helyszíne Szentendre lesz.

A döntőbe jutás reményében szerdán Szekszárdon nyolcállomásos versenyen vett részt tíz Tolna megyei csapat. Volt tájfutás, katonai tereptan, célbadobás kézigránáttal, légpuskahasználat, honvédelmi totó, négyszer négyszáz méteres fegyveres váltófutás, elsősegély-ismereti feladat és akadálypálya is.

Vén Csaba őrnagy benyomásai szerint nagyon jól szokott sikerülni ez a rendezvény. A szekszárdi Déli Agrár Szakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tavalyelőtt országos második, tavaly országos ötödik helyezést ért el.

 

A hetedik Országos Haditorna Verseny október 14-ei, Tolna megyei fordulójának első helyezettje a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium „Csapó 1.” nevű csapata lett. Ugyanennek az intézménynek a „Csapó 4.” elnevezésű csapata szerezte meg a második helyet. A harmadik helyre a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma „Hunkapunki” csapata futott be, ismertette Vén Csaba a versenyt követően.

A Csapó tehát újfent kivívta magának azt a jogot, hogy az Országos Haditorna Verseny döntőjében megyénket képviselhesse. Az eddigi eredményei azzal kecsegtetnek, hogy ezúttal sem vall majd szégyent a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában