Hétértékelő

2020.10.26. 17:30

Koronavírus-fertőzéstől féltik az iskolás gyerekeket

Ezúttal hétfőn tartotta hagyományos hétértékelő sajtótájékoztatóját Ács Rezső polgármester. Elmondta, több lakótól kaptak felháborodott leveleket a hétvégén, hogy az Ady Endre utca és az Alisca utca közti parkot lezárták, három fát is kivágtak, és nem értik mi történt.

Brunner Mónika

Fotó: Kiss Albert

A hétértékelőn Ács Rezső polgármester elmondta, ígéretet tett arra, hogy utánajárnak az ügynek, és szóba hozta Faragó Zsolt ÉSZ-es képviselőt, akinek érdekeltsége van a területen: az Ady utcában található az edzőterme. Dr. Gábor Ferenc, Szekszárd új jegyzője is jelen volt a sajtótájékoztatón, ő hozzátette, egyelőre csak arról van tudomásuk, hogy a parkon keresztül korábban egy autóutat alakítottak ki.

Ács Rezső polgármester arról is beszámolt, hogy a vírushelyzethez megfelelő hozzáállást gyakorolnak. Példa erre a Szekszárdi Baka István Általános Iskola energetikai korszerűsítése: a közbeszerzési eljárást elnyerő vállalkozóval még nem írták alá a szerződést. Szakhatósági állásfoglalást kértek, hogy a gyerekek egészségének veszélyeztetése nélkül el lehet-e kezdeni a munkát az őszi szünetben.

– Szeretnénk a legjobb döntést meghozni. A vírus itt van, és bármikor, bármelyik iskolában megjelenhet. El akarjuk kerülni, hogy a Baka-iskolába járó hatszáz gyerek megbetegedjen, és ehhez minden lehetőséget megragadunk. A gyerekek és családjaik egészsége mindennél fontosabb. Az intézménynek egy bejárata van. A munkák kezdetétől a tanulóknak kevesebb osztályterem áll majd a rendelkezésére. Ezért ha szükséges, akkor a beruházást a jövő év tavaszára vagy nyarára tesszük – tette hozzá.

Ács Rezső beszélt még arról is, hogy a beruházások megvalósításában Szekszárd le van maradva. A hosszú előkészítést igénylő nagy projektek a 2019-es önkormányzati választások óta lelassultak.

Borítóképen: Ács Rezső polgármester és dr. Gábor Ferenc jegyző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában