növények

2020.10.19. 19:10

A növények színt visznek a lakásba és hosszabbítják az életet

TN

Fotó: Shutterstock

A szobanövények iránti töretlen rajongást jól példázza, hogy a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalán, a Redditen is közkedvelt téma megosztani a lakások legújabb zöld lakóit, gondozási titkait. Ezek alapján gyűjtötte csokorba a legnépszerűbb szobanövényeket a lakáskultúra.hu A szobai futóka nagyon igénytelen, strapabíró növény, nem csoda, hogy annyira sokan kedvelik. A Két öntözés között várjuk meg, míg a földje teljesen ki nem szárad.

A könnyező pálma nagy kedvenc. Bár nem könnyű a gondozásuk, minden befektetett munkát megér, hiszen elképesztő gyönyörű. A magas páratartalmat és az indirekt fényt részesítik előnyben. Öntözés szempontjából pedig, ha száraznak érezzük a földjét, akkor arra ügyeljünk, hogy ne túl sok vizet öntsünk rá, csak annyit, hogy a felső réteg nedves legyen.

A zebralevél árnyékos helyen fejlődik leginkább, és szereti a párás levegőt is. Fontos, hogy rendszeresen öntözzük, de alacsony hőmérsékleten csökkentsük a víz mennyiségét. Az aktív növekedési időszakban levő növényeket legjobb évente átültetni.

Közedvelt növények a páfrányok is. Számos páfrány fajta létezik, mindegyik más-más gondozást igényelve. Például egy madárfészek páfrány folyamatos öntözést és közvetett fényt igényel, és a szakértők azt javasolják, hogy tartsuk a fürdőszobában, mivel szereti a páratartalmat.

Szinte nincs olyan, aki ne érezné magát jól a természetben, egy szép zöld kertben, avagy egy növényekkel telepakolt lakásban. Egy nemrég készült tanulmány szerint ez nem véletlen: a növények ugyanis képesek meghosszabbítani az életünket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában