horgászat

2020.10.31. 16:00

A szeptemberi győztes tizenkét kilogrammos ponttyal nevezett

Császár Soma, Béldi Nóra és Soós Bence nyert A hónap fogása elnevezésű horgászjáték szeptemberi fordulójában. A Tolna megyei fiatalok tizenkét, négy, valamint tízkilós halaikkal nyűgözték le szavazók százait. Az első három helyezett szerkesztőségünkben már átvette jutalmát, ekkor kérdeztük őket horgászási szokásaikról, élményeikről.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

A szeptemberi fordulóban a legtöbb szavazattal, így az első helyezéssel a mindössze nyolcesztendős, szekszárdi Császár Soma büszkélkedhetett. Mint elmondta: gyönyörű, tizenkét kilogramm súlyú pontya az eddigi legnagyobb fogása volt. A 329 voks tízliteres Quechua hűtőtáskát és ötezer forint értékű Timár Mix etetőanyag-ajándékcsomagot jelentett számára.

Soma elárulta: családjával és barátaival szokott halakat kergetni, például Keselyűsben, Decsen és Pakson. A jövőben is nagyon szeretné folytatni a horgászást. Ő egyébként a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola tanulója.

A sióagárdi, ugyancsak nyolcéves Béldi Nóra kaparintotta meg szavazatai számával a verseny második helyezését. Egyéni rekordot jelentő négy kilogrammos pontyára 288 voksot gyűjtött be, amivel ötezer forintos Timár Mix etetőanyag-ajándékcsomagra tett szert.

Nóra egy éve horgászgat. Többnyire a közeli Sióra járnak hétvégente a szüleivel. Egyébként a Sióagárdi Általános Iskola második osztályos diákja.

A harmadik helyet a simontornyai Soós Bence érte el. Tíz kilogrammot nyomó pontyával 232 voksot szerzett, az ő jutalma is ötezer forintos Timár Mix etetőanyag-ajándékcsomag volt.

A tizenhárom esztendős srác azt mondta: volt már tíz kilogrammnál nagyobb fogása is. Ami nem meglepő, hiszen már öt éve horgászik. Mégpedig általában a simontornyai Hegyi-tavon. Barátok vagy szülők társulnak hozzá ilyenkor. Tavaly a horgászvizsgát is letette. A mezőszilasi Németh László Általános Iskola hetedik osztályának tagja.

A hónap fogása után év fogása is lesz

Tolna megyei sporthorgászok és hobbihorgászok számára egyaránt nyitva áll a lehetőség, hogy figyelemre méltó fogásaikat és élménydús történeteiket a világ elé tárják. November hónapban a havi dobogósok már Az év fogása címért vetélkednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában