fűtési szezon

2020.10.20. 09:30

Beindult a fűtés, és megérkezett a számla

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Több mint egy hete melegek a radiátorok a megyeszékhely 5600 lakásában, illetve 240 középületében, ahol a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. szolgáltatja a fűtést és a meleg vizet. Csukle Tibor ügyvezető elmondta, nem a közös képviselők kérték, hanem a cég döntött úgy – az időjárási adatokat elemezve – hogy elindítják a fűtést a szokásosnál hamarabb.

Nagyjából két héttel ezelőtt kapták kézhez az érintett lakók a számlákat is, melyeken a múlt évi fűtési elszámolás összege szerepelt. Az ügyvezető elmondta, ők csak postázták a leveleket, az összegeket Techem Kft. a közös képviselők adatszolgáltatásai alapján készítették el. A lakók egy részének még plusz rá kellett fizetnie az eddigi szolgáltatásért, míg voltak akik visszautalásban részesültek.

Csukle Tibor elmondta, náluk is vannak, akik nagyobb összeggel tartoznak a szolgáltatásért, de igyekeznek ezeket az összegeket behajtani. Levelet küldenek, telefonálnak az érintetteknek, ha ez sem segít, akkor a végrehajtónak, behajtóknak adják át az ügyet. Ennek köszönhetően jelentős köztartozás a megyeszékhelyen nincs a fűtésszámlák területén.

Az elmúlt hónapokban, még a fűtési szezon előtt százmilliós felújítást végzett a cég, hőközpont, kazánházak újultak meg, illetve a több évtizedes távvezetékeket cseréltek ki. A munkálatok tervszerűen zajlottak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában