Találkozás

2020.10.23. 13:00

Kölesdi kisdiákoknak mesélt Dóka Péter

TN

Fotó: Shutterstock

A kölesdi iskola harmadik osztályosai nem régiben az IKSzT galériás termében várták az író-olvasó találkozó vendégét, Dóka Pétert, aki a bemutatkozás után az asztalra tette megjelent könyveit, melyek közül kettő a kölesdi könyvtárban is megtalálható (A kékhajú lány és Az ellopott zsiráf). A közéleti.hu-n olvasható beszámoló szerint Dóka Péter elmesélte, miként lett belőle író.

Ugyanitt egyébként két nappal azelőtt a hatodik osztályos tanulók nézték és hallgatták Az árterek világa című előadást. Az Összefogás hete vendége volt ugyanis Barkuti Balázs természetfotós.

Visszatérve Dóka Péterre, állítása szerint nagyon rossz volt a helyesírása, és a szépírással is meggyűlt a baja. Ezért a nyári szünetben gyakorolnia kellett, és hogy ne legyen olyan unalmas a másolás, keresett egy jó könyvet, és abból másolt. Így szerette meg az olvasást. Foglalkozása az írás mellett könyvkiadó és szerkesztő.

Kilenc könyve jelent meg, ezek közül a legnépszerűbb az ifjúság körében Az ellopott zsiráf, amely egy detektívtörténet, neki pedig A kékhajú lány a kedvence, amely egy kórházban játszódik.

Ezeken kívül a gyerekek megismerték a Lila királylány, a Betyárvilág, a Fekete eső, a Sajtkirály, a Hogyan lettem médiasztár?, a Hősök leszünk! és A három űrbetyár köteteit.

A foglalkozás végén A három űrbetyár című könyv alapján készült időpirula mesét vetítette le az előadó, végül sorsolás útján két szerencsés gyermek egy-egy Dóka Péter könyvet vihetett haza. A rendezvényt a megyei könyvtár támogatta.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában