sörteszt

2020.10.12. 18:10

Nem hazudik, csak egy kicsit nagyot mond

Fekete Dávid

Forrás: Shutterstock

A szekszárdi sörfőzde Big Lies névre keresztelt tripla ipa söre egy nagyon érdekes kísérlet a tesztelő számára. És mindenki más számára is.

A Big Lies ugyanis továbbviszi az elődei – , , , és a – hagyatékát, csak minderre ráemel egy lapáttal. Sokkal töményebb, sokkal erősebb.

Színre halvány sárga, illatra enyhén gyümölcsös, inkább malátás. Az első korty rögtön a földbe rúg erősségével: tömény, keserű, olyan, amire nem voltunk felkészülve. Majd csillapodik, s ereje alábbhagy. Lassan, de biztosan egy kellemes sörré válik, amiből le lehetne dönteni jópár dobozzal, ha nem 9,5 százalékos lenne. Hiszen tripla ipa, tehát, ha nem is teljesen tripla mennyiséget, de a duplánál is többet raktak bele ebbe, mint társaiba. A szénsav rendben, semmi extra. Ahogy a sörben sincs semmi extra. Dominanciával hódít, de elmarad a csavar. Ami baj, mert az ember várná. De így se jár rosszul, mert remek sör lett a Big Lies, malátásságával, picit megkotlott komlójával sok és még több színt tud vinni az estébe. Legyen az akármilyen szürke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában