sajtótájékoztató

2020.10.06. 18:11

Orvosokat, áplókat irányítanak át Szekszárdra

Ihárosi Ibolya

20201005_Paks_Járványügyi helyzet_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Újabb változások léptek életbe a Paksi Gyógyászati Központban, a részleteket Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója sajtótájékoztatón ismertette. A város honlapján olvasható összefoglaló szerint a koronavírus-járvány második hullámában újabb óvintézkedéseket vezettek, vezetnek be az egészségügyben. A sajtótájékoztatón bejelentett változtatásokat az indokolja, hogy humán erőforrást, vagyis szakembereket kell biztosítani a Tolna Megyei Balassa János Kórház számára, amely mint ismeretes, kiemelt szerepet tölt be a járvány felszámolásában.

– A Tolna Megyei Kormányhivatal illetékes szakemberei megállapították, hogy szükséges humánerőforrás átvezénylése a megyei kórházba, ami több egészségügyi intézményt, a dombóvárit, a bonyhádit és a paksit is érinti – mondta el dr. Bodnár Imre. A paksi intézményből öt segédápolót és négy szakasszisztenst irányítottak át kórházi munkavégzésre, a segédápolói feladatokra pedig a gyógyfürdő dolgozóit, mivel a létesítmény zárva tart. Az átcsoportosítás miatt korlátozásokat kellett bevezetni a laboratóriumban. Naponta legfeljebb ötven kintről érkező beteget tudnak fogadni, a házon belüli sürgős vérvételeket ezen felül végzik el. Ütemezve fogadják a községekben levett mintákat, ezekből naponta maximum húszra van kapacitásuk. Laboratóriumi vizsgálatot október 12-től csak időpont egyeztetéssel lehet igénybe venni.

A kormányhivatal arról is határozott, hogy szakorvost is biztosítani kell a kórháznak, így dr. Hoffmann Erzsébet belgyógyász október 6-tól ott folytatja a munkát. Ezért ettől az időponttól nincs belgyógyászati szakrendelés Pakson, a szervezet jelöli majd ki, hova kell menniük azoknak, akiknek belgyógyászati ellátásra van szükségük, ez valószínűleg a szekszárdi kórház lesz, hangzott el a tájékoztatón.olnár Gyula

Egyelőre nem tudják, mikor áll vissza az eredeti rend, de elsődleges az egészségügyi válsághelyzet felszámolása, hangsúlyozta a főigazgató hozzátéve, továbbra is fontos, hogy a paksi ellátás jól működjön, de számítani kell arra, hogyha ismét növekszik az ellátandó betegek száma, akkor további szakdolgozókat és orvosokat is érinthet a munkaerő-átcsoportosítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában