sajtótájékoztató

2020.10.02. 16:49

Rendíthetetlenek a Szekszárdi Városvédők

Tóth Róbert

20201002_Szd_Városvédők_sajtótájékoztató

Fotó: Kiss Albert

Szabó Balázs szólalt fel a Szekszárdi Városvédők nevében, ugyanis elfogadhatatlannak tartja a megyeszékhelyi közgyűlés ÉSZ-es (Éljen Szekszárd) bizottságának lépését. Mint ismert, a KCV (Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing) Bizottság döntést hozott szeptemberben a Szekszárdi Városvédők címer- és névhasználatának visszavonásáról. A korábbi városatya szerint a Bizottság csak megpróbálja elvenni a nevüket, de ezt nem hagyják annyiban.

Szabó Balázs emlékeztetett: az ÉSZ számára kellemetlen, közösségi médiában közzétett posztok szolgálnak előzményül. Ezek a szöveges-képes bejegyzések ÉSZ-es képviselőket ábrázolnak, mégpedig – Szabó szerint – az igazságot bemutatva; emiatt állnak bosszút rajtuk.

A városvédő egyértelműnek találja, hogy az Éljen Szekszárd félreérthetetlen üzenetet fogalmazott meg, nem csupán nekik, hanem mindenkinek: ne merj szembeszállni velük! – hangoztatta.

Szabó Balázs a kellemetlen ügyeket sorolva említette meg például a köztartozásokat, a bizottsági helyek és azokkal járó pénzek osztogatását, valamint a példátlan tisztogatásokat. Így került a Babits központ élére az ÉSZ bukott képviselőjelöltje, Bomba Gábor barátja a Vagyonkezelő vezetői szélébe, de így kapta meg kinevezését a Sportközpont igazgatója, vagy a Garay Élménypince vezetője is – derült ki Szabó szavaiból.

– Borzalmas az is, ami az önkormányzati hivatalban folyik – folytatta. Közel harminc ember – közöttük igazgatóságvezető, projekt szakember, aljegyző, jegyző – távozott, akiket vagy ellehetetlenítettek, vagy kirúgtak, vagy pedig maguktól mentek el. A dolgozók túl vannak terhelve, fejetlenség uralkodik. A rendszerváltozás óta nem volt tapasztalható ilyen mértékű személyi mozgás –elégedetlenkedett.

Szabó Balázs úgy véli, hogy a Városvédők az ÉSZ útjában állnak, ezért próbálják ellehetetleníteni őket.

– Minden posztunkat vállaljuk, hiszen azok az etikai határokon belül vannak, a képviselők – akik egyébként közszereplők – méltóságát nem sértik. Ebből kiindulva az Éljen Szekszárd nevét is el lehetne venni, hiszen ők még sértőbb tartalmakat helyeztek el felületeiken, például a polgármester személyével kapcsolatban. Nem hagyjuk magunkat, s ebben megerősít bennünket számos biztató levél a városlakóktól, akik nem szeretnék, hogy feladjuk. Az én személyem nem számít, a Városvédők küzdenek akár nélkülem is. Minden jogi úton végig megyünk, hogy visszaszerezzük nevünket – üzente Szabó Balázs.

Borítóképünkön: Szabó Balázs a szekszárdi polgármesteri hivatal épülete előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában